29. 3. 2015

Nickelodeon Kids' Choice Awards

Nickelodeon Kids' Choice Awards

Sobotné udeľovanie cien Nickelodeon Kids' Choice Awards ovládol seriál Austin & Ally (2011), ktorý si diváci a diváčky televízie Nickelodeon zvolili za najobľúbenejšiu detskú televíznu šou. Predstavitelia hlavných postáv Ross Lynch a Laura Marano navyše zvíťazili v kategóriách Najobľúbenejší televízny herec a Najobľúbenejšia televízna herečka. Za najobľúbenejšiu rodinnú televíznu šou vyhlásili Modernú rodinu (2009). Cenu pre najobľúbenejší kreslený seriál si odniesli tvorcovia SpongeBoba v šortkách (1999).
V kategórii najobľúbenejší zloduch uspela Angelina Jolie, ktorá sa vlani predstavila v dobrodružnom fantasy Vládkyňa zla. Ocenenie pre najobľúbenejší film získala snímka Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a v kategórii Najobľúbenejšia animovaná snímka zvíťazila Veľká Šestka (2014). V mužských filmových kategóriách triumfovali Ben Stiller a Liam Hemsworth a ženským filmovým kategóriám dominovali Emma Stone a Jennifer Lawrence.
Najobľúbenejšou hudobnou skupinou sa, rovnako ako minulý rok, stala britsko-írska chlapčenská formácia One Direction. V kategórii piesní zvíťazila skladba Bang Bang v podaní Jessie J, Ariany Grande & Nicki Minaj. Ocenenie si vyslúžili aj speváčka Selena Gomez, spevák Nick Jonas a zoskupenie Fifth Harmony. Dvadsiaty ôsmy ročník odovzdávania cien Nickelodeon Kids' Choice sa konal v Los Angeles. Moderátorom podujatia bol spomínaný Nick Jonas.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané