2. 4. 2015

EVANJELICKÉ SVIATKY V TV

EVANJELICKÉ SVIATKY V TV

Aj v Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku vrcholí po Kvetnej nedeli slávenie Veľkého či Tichého týždňa. Na Zelený štvrtok, ktorý pripadá v tomto roku na 2. apríla, si veriaci pripomenú ustanovenie Večere Pánovej počas poslednej večere Ježiša Krista s učeníkmi.
Veľký piatok je pre evanjelikov veľký a dôležitý sviatok, deň umučenia, ukrižovania a smrti Pána Ježiša Krista, keď zavŕšil svoje vykupiteľské dielo. Významné sú pre nich aj sviatky vzkriesenia Pána Ježiša a jeho víťazstva nad smrťou - Veľkonočná nedeľa a Veľkonočný pondelok.
Evanjelickým službám Božím počas veľkonočných sviatkov, najmä na Veľký piatok, venujú pozornosť aj elektronické médiá.
Rozhlas a televízia Slovenska - RTVS odvysiela na Veľký piatok 3. apríla 2015 od 9.55 h na Jednotke STV pašiové služby Božie z Veľkého Krtíša, kde bude kázať biskup Západného dištriktu ECAV Milan Krivda. Na Veľký piatok večer o 20.00 h uvedie STV na Dvojke Sviatočné slovo - Príhovor generálneho biskupa ECAV na Slovensku Miloša Klátika.
Slovenský rozhlas bude na Veľký piatok o 15.05 vysielať pašiové služby Božie z Popradu - Veľkej.
Na 1. slávnosť veľkonočnú v nedeľu 5. apríla televízia TA3 prinesie v priamom prenose o 10.00 h slávnostné veľkonočné služby Božie z Evanjelického kostola v Čataji. Kázať bude generálny biskup Miloš Klátik.
TASR informovala tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV v Bratislave Edita Škodová.

Copyright © TASR 2015