30. 3. 2015

"Psychoanalytik" D. Daniš z Hospodárskych novín dnes pokračuje vo svojej dojmológii

"Psychoanalytik" D. Daniš z Hospodárskych 

novín dnes pokračuje vo svojej dojmológii



Komentátor Hospodárskych novín Dag Daniš sa musel už v minulosti za svoje ničím nepodložené tvrdenia verejne ospravedlňovať. Napriek tomu tento redaktor pokračuje vo svojom obľúbenom novinárskom žánri, postavenom nie na uvádzaní overiteľných faktov dôkazmi podložených skutočností, ale na akejsi jeho zázračnej schopnosti vidieť politikom do hláv a podľa tohto vykladať ich konanie. Pre takúto subjektívnu dojmológiu jej autor akoby z princípu nepotrebuje žiadne overiteľné fakty, môže napísať doslova akúkoľvek hlúposť, čo sa mu podarilo aj dnes.
V komentári "Nahnevaný Fico" si už v titulku treba všimnúť autorovu dokonalú znalosť duševných stavov a nálad predsedu vlády, tento okrem iného uvádza tvrdenia: "Robert Fico sa po prehre v prezidentských voľbách dosť zmenil ... Medzi ľuďmi, s ktorými najviac komunikuje, už nie sú ... Po krachu v prezidentských voľbách Fico začal hľadať vinníkov. Fico veľmi dobre vie, že ..." a tak podobne. Pochopiteľne, pre hlavného konšpirátora Hospodárskych novín všetky kroky orgánov činných v trestnom konaní, vrátane SIS a Generálnej prokuratúry, riadi z pozadia predseda vlády cez svojich nastrčených panáčikov ... Všetko, od riešenia pochybení Váhostavu, osobných problémov jedného poslanca či nákupov zdravotníckej techniky, je len sériou posunov figúrok na veľkej šachovnici, ktorú predseda vlády šnúrkami ovláda.
Samozrejme, ide len o ďalšiu dojmológiu, ktorú však autor, bohužiaľ, na stránkach celoštátneho denníka úplne vážne vydáva za skutočnosť. Dôkazy, samozrejme, nepredkladá ani pre jedno zo svojich tvrdení, to však ani nepotrebuje, pretože mu všetko tak krásne zapadá do seba. Treba len dodať, že dôveryhodnosť žurnalistiky a jej prínos pre spoločnosť stojí od nepamäti na prinášaní faktických informácií, overiteľných dôkazmi. Pretože splietať osobné dojmy do najrôznejších konštrukcií a fabulácií, to vie dnes na internete naozaj ktokoľvek. Na celoštátny seriózny denník je to však zúfalo málo.

Tlačový odbor strany SMER - sociálna demokracia