25. 5. 2015

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Verejnú zbierku na 21. medzinárodný festival lokálnych televízií v Košiciach, ktorú spustili v polovici apríla cez český portál HITHIT.cz, označili organizátori podujatia za úspešnú. Prispievatelia poskytli celkovo 13 080 eur. Spolu prispelo na projekt 139 darcov, 32 anonymne. Informovala o tom dnes riaditeľka festivalu Eva Děkanovská. "Chceli sme vyzbierať 12 000 eur, aby sme mohli festival zorganizovať tak, ako sme si ho naplánovali. Aj keď sme do tohto crowfundingového systému vstupovali s malou dušičkou, naše úsilie sa oplatilo,“ povedala Děkanovská.
Vyzbieranú sumu použijú hlavne na filmovú prehliadku festivalu - Medzinárodný filmový festival (KIFF), ktorá doteraz nemala žiadne finančné krytie. Návštevníci festivalu tak neprídu o zážitok vidieť filmy, ktoré by v obyčajných kinách nevideli. Premietať budú aj filmy, ktoré získali ocenenia aj v uplynulých rokoch.
„Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Je príjemné zistiť, koľko ľudí podporuje festival a fandí mu. Mrzí nás, že mená niektorých prispievateľov nepoznáme, srdečne ich však pozývame na všetky podujatia festivalu, ktoré sa najmä vďaka tejto verejnej zbierke budú môcť uskutočniť,“ povedala Děkanovská.
Zlatý žobrák - medzinárodný festival lokálnych televízií Košice 2015 sa uskutoční 17. až 20. júna. Program premietaní bude zverejnený na stránke www.festival.sk a v kine Ster Century Cinemas.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.