19. 6. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Kim Shillinglaw 

Vedúca staníc BBC Two a BBC Four Kim Shillinglaw odmietla včerajšie vyhlásenie nového hlavného moderátora motoristickej relácie Top Gear Chrisa Evansa, že súčasťou nových sérií bude aj moderátorka. Ako uviedla pre BBC Radio 4, zostavu moderátorov neovplyvní genderový diktát. Zároveň povedala, že tvorcovia programu zvážia aj moderátorky, no rozhodnutie bude závisieť od toho, čo je pre šou najlepšie.
Svoje tvrdenie napokon upravil aj samotný Evans, ktorý pre BBC Radio 4 povedal, že v programe sa určite objavia ženy, pričom ho môžu spolumoderovať. Rovnako tiež uviedol, že spolumoderátori môžu byť aj dvaja alebo aj žiaden.
Štyridsaťdeväťročný Evans nahradí v programe Jeremyho Clarksona, ktorý prišiel o miesto v marci po tom, ako napadol jedného z producentov programu Oisina Tymona. Richard Hammond a James May, ktorí reláciu moderovali spolu s Clarksonom, následne oznámili, že s BBC nepredĺžia kontrakty. Nakrúcanie novej série sa začne o niekoľko týždňov, pričom ešte predtým, 28. júna odvysielajú poslednú epizódu s Clarksonom. Tá sa bude skladať z dvoch častí, ktoré nakrútili ešte pred jeho suspendovaním.
Clarkson napadol Tymona 4. marca, pretože mu producent po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý mal zranené ústa, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. O niekoľko hodín neskôr dostal Hall e-mail, v ktorom sa mu vyhrážali smrťou.


V pripravovanej piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel sa predstaví aj americký herec Finn Wittrock. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval režisér, scenárista a producent Ryan Murphy. "Finn Wittrock sa ubytuje v hoteli. Koho si Gaga vyberie - Finna alebo Matta Bomera?" napísal filmár, čím naznačil, že sa 30-ročný rodák z Lenoxu v Massachusetts zapletie s hrdinkou, ktorú stvárni speváčka Lady Gaga, a bude súčasťou milostného trojuholníka.
V piatej sérii American Horror Story, ktorú plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka, sa ukážu aj Max Greenfield, Evan Peters, Angela Bassett, Kathy Bates, Wes Bentley, Chloë Sevigny, Sarah Paulson a Cheyenne Jackson. Jessicu Lange, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, však diváci a diváčky už v nových častiach neuvidia.
Petra "Finna" Wittrocka mohli diváci a diváčky vidieť aj v štvrtej sezóne American Horror Story s podtitulom Freak Show, kde stvárnil Dandyho Motta. Známy je aj ako Damon Miller zo seriálu All My Children (1970 - 2011), v ktorom účinkoval v rokoch 2009 až 2011. Objavil sa tiež v snímkach Zimný príbeh (2014), Noe (2014), Rovnaké srdcia (2014) či Nezlomný (2014). Venuje sa aj písaniu scenárov.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.