15. 6. 2015

RTVS NEWS

RTVS NEWS



Zahraničné rozhlasové vysielanie RTVS Radio Slovakia International (RSI), ktoré denne do celého sveta šíri prostredníctvom rozhlasového éteru, satelitu a internetu informácie o Slovensku v šiestich jazykových mutáciách (slovenčina, angličtina, francúzština, nemčina, ruština a španielčina), sa od 15. júna bude prezentovať novou zvukovou grafikou. Motív slovenskej hymnickej piesne Kto za pravdu horí nahradí stanica moderným zvukovým obalom, ústredným motívom pre všetky jazykové mutácie bude Radio Slovakia International – Slovensko dnes. RSI pripravilo novú zvukovú grafiku v interných kapacitách, jej autorom je Richard Riegel.
„Zmenu programovej služby RSI si vyžiadala doba a trendy súčasných rádií. RSI chce vo všetkých jazykoch vysielania vystupovať ako moderná a aktuálna stanica, ktorá chce pre zahraničných poslucháčov reflektovať Slovensko vo všetkých farbách a odtieňoch našej krajiny,“ povedala k novej zvukovej grafike RSI šéfdramaturgička rádia Mária Mikušová.
Novými hlasmi zvukového obalu budú Pavol Šrámek pre vysielanie v slovenskom jazyku, Mark Christensen pre vysielanie v anglickom jazyku, Frederic Miskievicz pre vysielanie vo francúzskom jazyku, Marold Langer-Philippsen pre vysielanie v nemeckom jazyku, José Luis Serram pre vysielanie v španielskom jazyku a Alexander Pivovarov pre vysielanie v ruskom jazyku.



Novú zvukovú grafiku RSI nájdete na YouTube RTVS: http://bit.ly/1L9XcJP