18. 2. 2016

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Za 4 roky sa RTVS podarilo získať dvojnásobnú sledovanosť svojho hlavného spravodajského formátu. Prirodzene primerane stúpa záujem o všetky spravodajské relácie. Sledovanosť Správ RTVS o 19:00 potvrdzuje záujem divákov o kvalitné a objektívne spravodajstvo. Po rokoch sa stalo rešpektovaným a mienkotvorným zdrojom informácií. Priemer sledovanosti hlavnej spravodajskej relácie v roku 2012 bol 148 tisíc divákov. V 3. – 6. týždni roka 2016 je priemer 308 tisíc divákov v cieľovej skupine 12+. Spravodajstvo RTVS tak sleduje viac ako dvojnásobok divákov ako v roku 2012. V priemerných číslach od roku 2012 share Správ RTVS o 19:00 narástol o viac ako 75 percent a prekračuje hodnotu 15 percent.
Riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS Lukáš Diko k priaznivému vývoju sledovanosti vlajkovej lode verejnoprávneho spravodajstva: „Sme radi a vážime si, že spravodajstvo RTVS diváci vyhľadávajú stále viac a objektívne a kvalitne spracované informácie hľadajú na našich obrazovkách aj v čase veľkých udalostí, ako sú napríklad nadchádzajúce parlamentné voľby. Správy RTVS sa po troch rokoch usilovnej práce celého spravodajského tímu RTVS začínajú blížiť k predstave verejnoprávneho spravodajstva a teší nás, že táto koncepcia našla odozvu aj u divákov.“
Okrem spravodajských relácií na Jednotke, Dvojke, Rádiu Slovensko, Rádiu Regina, Rádiu FM a ďalších programových službách RTVS aktívne komunikuje na sociálnej sieti a stále rozširuje sieť zahraničných korešpondentov. Ambíciou je, aby spravodajstvo RTVS sledovali diváci všetkých cieľových skupín bez rozdielu, aj preto onedlho plánujeme spustenie nového komunikačného kanála v online prostredí mobilných zariadení.