22. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký filmový a televízny tvorca J. J. Abrams sa bude podieľať na miniseriáli o posledných dňoch speváka Michaela Jacksona, ktorý skonal 25. júna 2009 vo veku 50 rokov. Zatiaľ nepomenovaná novinka bude adaptáciou knihy Before You Judge Me: The Triumph and Tragedy of Michael Jackson's Last Days, ktorú spoločne napísali Tavis Smiley a David Ritz a ktorá sa dostala do predaja v utorok. Štyridsaťdeväťročný Abrams a o dva roky starší Smiley budú spoločne s Benom Stephensonom a Davidom Brewingtonom výkonnými producentmi seriálu, ktorý pripravuje spoločnosť Warner Bros. Názov televíznej stanice, ktorá seriál odvysiela, ani termín premiéry zatiaľ tvorcovia neoznámili.
J. J. Abrams, celým menom Jeffrey Jacob Abrams je známy najmä ako režisér moderného spracovania sci-fi Star Trek (2009), jeho pokračovania s názvom Star Trek: Do temnoty (2013) a tiež najnovšej epizódy sci-fi ságy Hviezdne vojny s podnázvom Sila sa prebúdza (2015). Ako režisér má na konte aj snímky Mission: Impossible III (2006) a Super 8 (2011), zatiaľ čo pod Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) a Mission Impossible: Národ grázlov (2015) je podpísaný ako producent. Bol tiež tvorcom seriálu Alias (2001 - 2006) a spolutvorcom Nezvestných (2004 - 2010) a Fringe (2008 - 2013).

Britská televízna a rozhlasová spoločnosť BBC sa ospravedlnila spevákovi Cliffovi Richardovi za nepríjemnosti, ktoré mu spôsobila predovšetkým medializáciou policajnej razie v jeho dome. Razia sa uskutočnila ešte v roku 2014 a bola súčasťou vyšetrovania 75-ročného speváka, ktorý čelil obvineniam zo sexuálneho zneužitia maloletého chlapca. Incident sa údajne stal v 80. rokoch minulého storočia. Prokuratúra však prípad uzavrela s tým, že voči spevákovi neexistuje dostatok dôkazov.
Polícia a neskôr aj BBC sa Cliffovi Richardovi ospravedlnili za nepríjemnosti. "BBC sa hlboko ospravedlňuje pánovi Cliffovi Richardovi za utrpenie, ktoré sme mu spôsobili," vyjadrila sa spoločnosť v oficiálnom stanovisku. "Úlohou BBC je však podávať správy z udalostí, ktoré spadajú do záujmu verejnosti. Policajné vyšetrovanie prominentov takou udalosťou je. To je dôvod, prečo o tom informovali všetky médiá v krajine," obhajuje BBC svoje konanie. "Vždy sme uviedli, že Cliff Richard všetky obvinenia odmieta," dodali.
Cliff Richard sa viackrát vyjadril, že dvojročné vyšetrovanie a medializácia kauzy mu spôsobili psychickú ujmu. "To, čo mi urobili, bolo zahanbujúce. Neprajem nikomu, aby si tým prešiel," povedal v pondelok britskému denníku Daily Mail. "Moje meno bolo všade vylepené ešte predtým, než sa ma niekto na niečo spýtal. Keď sa mi vlámali do domu, nemal som poňatia prečo. Neskôr sa BBC dokonca pýšila tým, že razia v mojom dome bola správou roka," dodal spevák.
Cliff Richard, vlastným menom Harry Rodger Webb, je jedným z najúspešnejších britských hudobníkov. Počas kariéry vydal 44 štúdiových albumov, 11 živých nahrávok, 15 kompilácií či 46 EP nahrávok. Je držiteľom troch BRIT Awards vrátane ceny za mimoriadny prínos hudbe, ktorú dostal v roku 1989. O šesť rokov neskôr mu britská kráľovná udelila titul rytiera.

Seriál Roztomilé mrchy (2010) sa možno dočká filmového pokračovania. Výkonná producentka Marlene King pripustila, že o snímke rokujú. "Jednoznačne je to koniec Roztomilých mŕch v takej forme, ako ich poznáme dnes - na televíznych obrazovkách," vyjadrila sa pre portál HollywoodLife.com. "O filme sa hovorí, ale zatiaľ nemáme žiadne dátumy ani nič podobné. Dúfame, že sa to podarí," prezradila 54-ročná rodáčka z nemeckého Regensburgu. Ďalšou možnosťou je podľa Marlene King spin-off seriálu, nad ktorým zatiaľ iba uvažovala. "Cítim však, že už prišiel čas ukončiť ten príbeh, ktorý sme začali pred siedmimi rokmi," vysvetlila.
V centre príbehu dramatického seriálu Roztomilé mrchy sú štyri kamarátky, ktoré čelia anonymnému nepriateľovi. Ten sa vyhráža, že odhalí ich najtemnejšie tajomstvá. Tie poznala aj ich ďalšia priateľka, ktorú však našli mŕtvu. Siedma sezóna seriálu, ktorý vysiela americká televízia ABC Family, bude zároveň jeho poslednou.



Trojnásobný najlepší futbalista na svete, portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo potvrdil, že na majstrovstvách Európy vo Francúzsku nie je práve v najlepšej pohode a psychickom rozpoložení. Hviezda Realu Madrid sa neovládla na stredajšej predpoludňajšej prechádzke portugalského národného tímu, na ktorý čaká od 18.00 h na Stade de Lyon rozhodujúci duel proti Maďarsku v základnej F-skupine ME. K Ronaldovi pristúpil korešpondent z periodika Correio da Manhä s otázkou, či je pripravený na podvečerný dôležitý zápas. Nasrdený 31-ročný rodák z ostrova Madeira sa neovládol, vytrhol novinárovi mikrofón z rúk a šmaril ho do jazera, pri ktorom sa hráči portugalskej reprezentácie prechádzali. Ronaldo už dávnejšie "vetoval" zástupcov médií z tohto periodika: dôvodom je, že často publikuje články o jeho súkromnom živote. O incidente informoval španielsky denník Marca.
V spomenutom stredajšom stretnutí v Lyone sa rozhodne, či "Seleccao" bude účastníkom osemfinále kontinentálneho šampionátu, alebo "európski Brazílčania" prekvapujúco pocestujú predčasne domov. Portugalsko má v F-skupine zatiaľ na konte len dva nerozhodné výsledky (s Islandom 1:1 a Rakúskom 0:0) a potrebuje minimálne remízu na účasť vo vyraďovacích bojoch. Kanonier Cristiano Ronaldo sa zatiaľ strelecky nepresadil, proti Rakúsku navyše nepremenil pokutový kop.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.