16. 2. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Dvoch pracovníkov rozhlasu zastrelili v utorok počas živého vysielania v Dominikánskej republike. Tamojšia polícia následne v súvislosti s incidentom zadržala troch mužov, uviedla dnes spravodajská stanica BBC.
K incidentu došlo v priestoroch rozhlasovej stanice 103.5 HICC v meste San Pedro de Macorís ležiacom východne od metropoly Santo Domingo. Jeden z novinárov práve čítal správy pre živé vysielanie na sociálnej sieti Facebook, keď zaznela streľba. Incident bol zachytený aj na video, na ktorom je počuť ženu, ktorá kričí "Výstrely! Výstrely! Výstrely!". Následne sa vysielanie prerušilo.
Polícia po incidente zadržala troch mužov, proti žiadnemu z nich však doposiaľ nevzniesla obvinenie a neurčila ani motív incidentu.
Obeťami streľby sú hlásateľ Luís Manuel Medina a producent a riaditeľ Leo Martínez, ktorí pracovali pre rozhlasovú stanicu 103.5 HICC. Polícia uviedla, že zranenia pri streľbe utrpela tiež sekretárka, ktorá sa následne podrobila operácii.

Nemecký denník Bild sa včera ospravedlnil svojim čitateľom, že minulý týždeň nepravdivo informoval o skupine migrantov, ktorá mala vraj vo Frankfurte nad Mohanom útočiť na ženy počas silvestrovskej noci.
Vo svojom vyhlásení denník vyjadril ľútosť nad správou zo 6. februára, ktorú založil na tvrdeniach majiteľa istej reštaurácie a členov jej personálu. Tí uvádzali, že boli počas silvestrovskej noci svedkami "masívnych útokov skupiny opitých cudzincov".
Ich tvrdenia však napokon nepotvrdili policajné záznamy zo silvestrovskej noci ani vyšetrovanie, ktoré nasledovalo v nadväznosti na zverejnený článok.
Nepravdivá informácia sa v denníku objavila rok po silvestrovských oslavách v 2015, keď sa v Kolíne nad Rýnom stovky žien stali obeťami sexuálnych útokov zo strany migrantov. Táto udalosť vtedy vyvolala negatívne nálady voči 890.000 žiadateľom o azyl, ktorí toho roku prišli do Nemecka.

Copyright TASR ©2017