14. 2. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Vydanie januárového propagačno-informačného materiálu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pod názvom Bystrický kraj s reklamou Kotlebovej ĽS Naše Slovensko (ĽS NS), ako aj propagácia ĽS NS na nedávnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v Bratislave, kde sa v stánku BBSK rozdávali nálepky strany, zdvihli dnes viacerých krajských poslancov zo stoličiek. Na zasadnutí BBSK žiadali predsedu kraja Mariana Kotlebu o vysvetlenie a tiež o stiahnutie predmetných novín z webovej stránky BBSK.
"V stánku BBSK, ktorý mal propagovať naše historické či prírodné vzácnosti a krásy, došlo k politizácii a priamej propagácii Kotlebovej strany. Pochodil som mnoho veľtrhov v zahraničí, a to tam boli všelijaké autokratické krajiny s diktátormi či polodiktátormi, ale toto si nedovolil urobiť nikto," konštatoval poslanec Ľubomír Motyčka. "Je to nemorálne, neslušné a ďalší dôkaz toho, že v banskobystrickom VÚC, ktorý sa fakticky zmenil na stranícku centrálu, nevedia rozlíšiť, čo je práca pre občanov a čo pre stranu," zdôraznil.
Od Kotlebu očakáva odpoveď na otázku, či pracovníci v čase, keď mali na veľtrhu propagovať kraj za peniaze BBSK, ale robili politickú reklamu, mali v tom čase voľno a aj z akých peňazí boli ich aktivity zaplatené.
Ako v tejto súvislosti reagoval pre médiá predseda BBSK, "ak by tým vznikla nejaká škoda, bol by náchylný ju riešiť, ale ak ľudia dostali niečo navyše a úplne zadarmo, myslí si, že môžu byť radi".
Na margo zvesenia materiálu BBSK s propagáciou ĽS NS z webu uviedol, že považuje za neštandardné, ak sa niektorý poslanec snaží úkolovať predsedu ako jednotlivec.
"Bolo by veľmi neštandardné, ak by predseda urobil všetko, čo si niektorí poslanci zaumienia. To sú úvahy trošku uletené od reality. Bolo tam iba označenie ľudí, ktorí sa podieľali na vydaní tohto konkrétneho čísla, keďže poslanci mi nedali na akúkoľvek informovanosť a akcie pod mojou záštitou v rozpočte ani euro. Potom sa čudujú, keď sa to rieši trochu neštandardným spôsobom, ale každá akcia vyvoláva reakciu. To sú následky ich vlastných rozhodnutí," dodal Kotleba.
Podľa najsilnejšieho poslaneckého klubu Smer-SD, KDH v krajskom parlamente už predchádzajúce periodikum Náš kraj neprinášal informácie o tom, ako sa v kraji naozaj žije.
"Jeho obsahom bola iba rozporuplná oslava jedného muža a jeho politickej strany. To je dôvod, prečo poslanci klubu Smer-SD, KDH v rozpočte vyčlenili na vydávanie týchto novín jednu veľkú nulu. Predseda, zneužívajúc svoje postavenie predstaviteľa samosprávneho kraja, vydáva krajské noviny i keď pod novým názvom Bystrický kraj s neskrývanou podporou a propagáciou jednej a jedinej strany. Pán Kotleba, tento kraj vám nepatrí, toto je naozaj Náš kraj! " adresoval najpočetnejší klub predsedovi BBSK.

Copyright TASR ©2017