20. 2. 2017

WGA Awards 2017

WGA Awards 2017

Ceny Asociácie amerických scenáristov (Writers Guild of America - WGA) vo filmových kategóriách získali scenáristi titulov Moonlight a Prvý kontakt. Barry Jenkins a Tarell McCraney (Moonlight) zvíťazili v kategórii pôvodných scenárov a Eric Heisserer (Prvý kontakt) dostal ocenenie v kategórii adaptovaných scenárov. Snímka Moonlight porazila nominované filmy Miesto pri mori, Loving, La La Land a Hell or High Water. Mysteriózne sci-fi Prvý kontakt zas asociácia scenáristov uprednostnila pred filmami Deadpool, Fences, Skryté čísla a Nočné zvieratá. V kategórii dokumentárnych filmov ocenili Roberta Kennera, Erica Schlossera, Briana Pearlea a Kim Roberts za snímku Command and Control.
Mená víťazov a víťaziek vyhlásili v nedeľu na dvoch ceremoniáloch, ktoré sa konali súčasne v Los Angeles a New Yorku. Okrem filmov rozdali tiež ceny za televízne scenáre, videohry, spravodajstvo, rozhlasové relácie či prácu v nových médiách. V televíznych kategóriách dominovali scenáristi komediálneho projektu Atlanta (2016), ktorí si odniesli cenu pre nový seriál a komediálny seriál. Tvorcovia série V službách KGB (2013) zvíťazili v kategórii dramatických seriálov.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.