26. 6. 2017

BET awards

BET awards

Nedeľné udeľovanie BET Awards znova ovládla americká speváčka Beyoncé, ktorá si odniesla dovedna päť trofejí. Tridsaťpäťročná rodáčka z Houstonu sa stala najlepšou r'n'b/popovou interpretkou, jej štúdiovka Lemonade albumom roka a za skladbu Sorry získala Viewers' Choice Award, cenu za najlepšiu réžiu videoklipu aj za najlepší videoklip. O prvenstvo v poslednej menovanej kategórii sa pritom delí s Brunom Marsom s nahrávkou 24K Magic. Hudobník sa zároveň stal najlepším r'n'b/popovým interpretom. Tri ceny si odniesol Chance the Rapper, ktorý sa stal najlepším novým interpretom. Okrem toho mu udelili Humanitarian award a trofej dostal aj za najlepšiu spoluprácu za skladbu No Problem, na ktorej spolupracoval s Lil Wayneom and 2 Chainzom. V tejto kategórii cenu dostali aj Migos a Lil Uzi Vert za počin Bad and Boujee. Za najlepšieho hip-hopového interpreta vyhlásili Kendricka Lamara a v ženskej kategórii zvíťazila rapperka Remy Ma. Najlepšou skupinou sa stali Migos.

Životopisnú drámu Skryté čísla (2016) počas večera vyhlásili za najlepší film, najlepšou herečkou sa stala Taraji P. Henson a najlepším hercom Mahershala Ali. Cenu za celoživotné dielo dostala skupina New Edition. Trofeje pre najlepších medzinárodných interpretov si odniesli Stormzy a Wizkid.

Slávnostné udeľovanie BET Awards sa uskutočnilo v losangeleskom Microsoft Theater. Večerom sprevádzala komička Leslie Jones.

Prehľad víťazov a víťaziek BET Awards 2017:


Najlepší r'n'b/popový interpret: Bruno Mars
Najlepšia r'n'b/popová interpretka: Beyoncé
Najlepší hip-hopový interpret: Kendrick Lamar
Najlepšia hip-hopová interpretka: Remy Ma
Najlepší nový interpret: Chance the Rapper
Videoklip roka: Bruno Mars - 24K Magic; Beyoncé - Sorry
Najlepší režisér videoklipov: Beyoncé a Kahlil Joseph - Sorry
Album roka: Beyoncé - Lemonade
Najlepšia skupina: Migos
Najlepší gospelový interpret alebo interpretka/Inspirational award: Lecrae
Najlepšia spolupráca: Chance the Rapper feat. Lil Wayne a 2 Chainz - No Problem; Migos ft. Lil Uzi Vert - Bad and Boujee
YoungStars award: Yara Shahidi
Viewers' choice award: Beyoncé - Sorry
Centric award: Solange - Cranes In the Sky
Najlepší herec: Mahershala Ali
Najlepšia herečka: Taraji P. Henson
Najlepší film: Skryté čísla
Športovkyňa roka: Serena Williams
Športovec roka: Stephen Curry
Humanitarian award: Chance the Rapper
Cena za celoživotné dielo: New Edition
Najlepší medzinárodný interpret, Európa: Stormzy (Anglicko)
Najlepší medzinárodný interpret, Afrika: Wizkid (Nigéria)

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.