3. 8. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že sa nemieni vzdať svojich príspevkov na sociálnej sieti Twitter. "Len médiá produkujúce falošné správy a moji nepriatelia chcú, aby som prestal používať sociálne siete," napísal Trump v jednom zo svojich najnovších tvítov, informoval v stredu denník The Washington Post.
Trump využíva Twitter na široké spektrum svojich oznamov - od smerovania politiky, cez výzvy adresované členom Kongresu ohľadom hlasovania o rozličných závažných opatreniach, až po kritiku médií. "Je to pre mňa jediný spôsob, akým môžem sprostredkovať pravdu," vyhlásil Trump s tým, že na Twitteri a ďalších sieťach má 110 miliónov sledovateľov.
Mnohé z jeho vyjadrení sa stretávajú so súhlasom jeho stúpencov, avšak i niektorí spojenci mu radia, aby isté komentáre vrátane tých, čo sa týkajú prebiehajúceho vyšetrovania údajných ruských kontaktov, prezident zmiernil.
S príchodom nového šéfa prezidentskej kancelárie Johna Kellyho sa podľa zmienených novín v Bielom dome začína presadzovať lepšia disciplína. Svoj post musel krátko po nastúpení opustiť šéf komunikácie Anthony Scaramucci, ktorý sa v médiách vulgárne vyjadril na adresu Kellyho predchodcu Reincea Priebusa a ďalších členov Trumpovho štábu.
Kelly zároveň plánuje zoštíhliť zástup zamestnancov Bieleho domu, ktorí sú priamo podriadení Trumpovi. Tvíty samotného prezidenta sa od nástupu bývalého generála Kellyho skultúrnili, uvádza The Washington Post.

Copyright TASR ©2017



Pakistanská odnož radikálneho hnutia Taliban vydala prvé časopisu, ktorý je smerovaný iba čitateľkám. neskrývane sa je pokúša získať do svojich radov. Na obálke časopisu Chaulina cesta (ktoré odkazuje na jednu z prvých učeníkoch proroka Mohameda) je žena zahalená od hlavy až k päte. Vnútri časopisu, ktorý je v angličtine, ponúka rozhovor s manželka svojho vodcu mulla Fazlulláha..
Nemenovaná manželka oi. chváli uzatváranie sobášov maloletých. Časopis ďalej ženám radí, aby sa naučili zaobchádzať s jednoduchými zbraňami a granátmi.


Britský festival klasickej hudby BBC Proms sa ocitol v centre kontroverzie okolo brexitu, keď niektorí diváci museli po zásahu usporiadateľov schovať vlajky EÚ. Letný festival BBC Proms je známy neformálne atmosférou i tradíciou vlajok, ktorými diváci mávajú. Niekto k nám prišiel a povedal, že tam tie vlajky nemôžeme dať, "povedala návštevníčka nedeľného koncertu v Royal Albert Hall.
"Oznámili, že to nie je povolené, tak som povedala, že vlajky sú na Proms veľká tradícia. On mi odpovedal: Nie tieto vlajky. "Podľa oficiálneho oznámenia vlajky "rušili publikum a účinkujúci".

Zdroj: ČT TXT