27. 6. 2019

RTVS spomína na Juraja Bindzára

RTVS spomína na Juraja Bindzára

V súvislosti s úmrtím Juraja Bindzára, divadelného a filmového režiséra, scenáristu, autora rozhlasových a divadelných hier, publicistu, básnika a pesničkára, trojnásobného finalistu literárnej ceny Anasoft litera, mení Rádio Devín svoj program.
Vo štvrtok 27. júna o 20:00 odvysiela v rámci Literárneho Rádia Devín prózu Juraja Bindzára Ester v autorskom spracovaní Jany Hevešiovej. V sobotu 29. júna o 13:30 prinesie pôvodnú rozhlasovú hru Juraja Bindzára pre mládež Hlasy v tme a v nedeľu 30. júna o 21:00 jeho rozhlasovú adaptáciu Modrého vtáka Mauricea Maeterlincka pod názvom Cesta za modrým vtákom, dlhá, predlhá, nekonečná. V utorok 2. júla v rámci Ranného ladenia si od 8:00 na Juraja Bindzára zaspomína redaktorka Soňa Horňáková prostredníctvom niekoľkých jeho autorských piesní, ktoré autor interpretoval pre neho v charakteristickom pezinskom dialekte.
Televízna Dvojka si Juraja Bindzára pripomenie v pondelok 1. júla o 10:25 v cykle Pesničkári slovenskí, v ktorom hovoril o prístupe k tvorbe svojich pesničiek a divadelných inscenácií.