27. 6. 2019

Zomrel Max Wright

Zomrel Max Wright

Americký herec Max Wright, ktorý hral otca rodiny Willieho Tannera v obľúbenom americkom komediálnom televíznom seriáli Alf, zomrel vo veku 75 rokov.
Rôzne médiá v USA informovali o jeho smrti vo štvrtok a odvolávali sa pri tom na hercovu rodinu, ktorá správu potvrdila bez uvedenia podrobností.
Podľa webovej stránky TMZ skonal Wright v stredu.
Seriál Alf bol mimoriadne populárny po celom svete vrátane Slovenska a vysielal sa v rokoch 1986 - 1990. Sitcom sa sústreďoval na chlpatého mimozemšťana žijúceho s rodinou Tannerovcov z typického amerického predmestia. Jedného dňa sa Alf jednoducho objaví v ich garáži.
Wright od 90. rokov 20. storočia bojoval s rakovinou. Zomrel v doma v kalifornskom meste Hermosa Beach, neďaleko Los Angeles.
Herec stvárnil niekoľko veľkých postáv vo viacerých filmoch alebo aj postavu manažéra v kaviarni "Central Perk" v prvých dvoch sériách televízneho seriálu Priatelia.
Zahral si rolu nemeckého nacistického lekára Josefa Mengeleho vo filme Playing For Time, objavil sa vo filmoch Muž tieňa či Sneh padá na cédre.
Mal aj úspešnú divadelnú kariéru a pôsobil na newyorskom Broadwayi. V roku 1998 dosiahol nomináciu na tamojšiu uznávanú divadelnú cenu Tony Award za účinkovanie v hre Antona Čechova, Ivanov.
Zostali po ňom dve deti, Ben a Daisy. Jeho manželka Linda Ybarrondová, s ktorou bol v manželstve 65 rokov, zomrela na rakovinu v roku 2017, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Copyright © TASR 2019