29. 6. 2020

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka
V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka pokračuje v pondelok (29. 6.) hlavné pojednávanie pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Juraja Novockého sa dokazovanie chýli ku koncu.
V ostatných dňoch pred senátom ŠTS vypovedali obvinení Marian K. a Alena Zs. Obaja naďalej trvajú na svojej nevine. V závere posledného pojednávacieho dňa avizovala predsedníčka senátu Ružena Sabová, že sa rozhodne, či opätovne predvolá kriminalistu z oblasti IT Dušana Mikulaja. Na súde sa Mikulaj vyjadroval už dvakrát, analyzoval súdu správy operátorov o telefónoch obžalovaných.
Okrem avizovania ďalších troch termínov pojednávania uviedla Sabová na súde aj to, že bude rozhodovať o nových dôkazných návrhoch. Splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic chce, aby sa na súde prehrávali videá z telefónu Mariana K., ktoré majú ukazovať jeho životný štýl.
Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.



Copyright © TASR 2020