4. 1. 2021

Šéf NAKA si zrušil účet na sociálnej sieti v reakcii na množiace sa dezinformácie súvisiace s Lučanským

 Šéf NAKA si zrušil účet na sociálnej sieti v reakcii na

 množiace sa dezinformácie súvisiace s Lučanským

Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian si zrušil svoje užívateľské konto na sociálnej sieti v reakcii na množiace sa dezinformácie v súvislosti s exprezidentom policajtov Milanom Lučanským. Uviedol to vo svojom stanovisku, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. V ňom zdôraznil, že ide o jeho osobné rozhodnutie.

„K vyšetrovaniu prípadu nebohého Milana Lučanského nemám žiadny zákaz sa vyjadrovať. K prípadu však nemám informácie, vzhľadom na to, že nie som orgán činný v trestnom konaní. Komunikáciu zastrešuje Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP),“ konštatoval. Zároveň vysvetlil, že pre množstvo správ a množiace sa útoky na sociálnej sieti ruší svoje konto úplne.

Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.


©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.