9. 6. 2021

RADA RTVS

 RADA RTVS


Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa nevzdáva myšlienky spustenia športového vysielacieho okruhu k dátumu začiatku Olympijských hier v Tokiu. Na dnešnom zasadaní Rady RTVS to uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Športový kanál chcela RTVS spustiť pôvodne k začiatku Majstrovstiev sveta v hokeji, teda 21. mája. Keďže sa v uvedenom termíne športový okruh spustiť nepodarilo, verejnoprávna televízia chcela jeho štart načasovať k dátumu začiatku Majstrovstiev Európy vo futbale, ktoré sa začínajú v piatok 11. júna. Ani tento termín však RTVS nestihne a bude sa snažiť spustiť športový kanál v piatok 23. júla, keď je naplánovaný štart olympiády.

„Ešte pred nami zostáva, predpokladám, pár kôl rokovaní s Ministerstvom financií SR o termíne naplnenia záväzku štátu za platby za oslobodených dôchodcov. Bez toho, aby sme nemali jasno v tomto, nebudeme spúšťať ďalší okruh, ale rokujeme o tom niekoľko mesiacov a predpokladám, že už sme pomerne blízko,“ povedal Rezník.

Riaditeľka sekcie ekonomiky RTVS Radka Doehring na zasadnutí uviedla, že RTVS dosiahla k 31. máju príjmy vo výške 93,66 milióna eur, čo predstavuje takmer 60 percent očakávaných príjmov v roku 2021. Celkové výdavky RTVS k 31. máju dosahovali výšku 52,57 miliónov eur, čo predstavuje 33,27 percenta očakávaných výdavkov z rozpočtu pre rok 2021. RTVS mala k 31.máju na účte 41,09 miliónov eur.

Riaditeľ sekcie programových služieb Slovenskej televízie (STV) Anton Šulík povedal, že jesenná programová štruktúra vysielania televízie bude predstavená 29. júna na veľkej programovej rade. Letná programová štruktúra sa uskutoční v šetriacom móde. „V tieto časy je nezmyselné dávať priemérové tituly, takže ideme akoby aj v istom reprízovom režime. Tak isto je nastavená aj letná vysielacia štruktúra,“ povedal Šulík. RTVS podľa neho aktuálne dokončila natáčanie veľkého projektu „Pečie celé Slovensko“, na ktorom budú pokračovať postprodukčné a strižné práce. Projekt budú vysielať na jeseň. RTVS začne od októbra v spolupráci s Českou televíziou vysielať program pripomínajúci 70. výročie začiatku vysielania Českej televízie a 65. výročie začiatku vysielania Slovenskej televízie. RTVS rovnako pripraví program pripomínajúci 95. výročie začiatku vysielania Slovenského rozhlasu.

 

©2021, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.