23. 2. 2008

Golden Raspberry Awards®

Golden Raspberry Awards®

Lindsay Lohan a Eddie Murphy si v 28. ročníku vyslúžili niekoľkonásobné nominácie na Zlaté maliny. Triler I Know Who Killed Me, v ktorom si 21-ročná problematická hviezdička Lohan zahrala dve postavy, ktoré môžu a nemusia byť tá istá osoba, získal najvyšší počet nominácií - deväť, vrátane kategórie Najhorší film roka 2007. Po osem nominácií získali komédie: Norbit a Keď si Chuck bral Larryho, ktoré sa tiež uchádzajú o titul Najhorší film.

Dnes sa už tradične odovzdávali 24 hodín pred Oscarmi v Magicopolis v Santa Monice maliny. Najhorším filmom sa stal I Know Who Killed Me , cenu za najhoršieho herca si odniesol Eddie Murphy za Norbita, najhoršou herečkou sa očakávane stala Lindsday Lohan v I Know Who Killed Me za dve úlohy v jednom filme . Najhorším hercom vo vedľajšej úlohe sa stal Eddie Murphy za Norbita a Murphy si odniesol aj cenu za najhoršiu herečku v tom istom filme. Najhoršou dvojicou je : Lohan & Lohan vo filme I Know Who Killed Me . Najhorším remakom alebo rip-offom sa stal I Know Who Killed Me . Najhorším režisérom sa stal Chris Siverston za, ako inak , I Know Who Killed Me. Najhorší scenár napísali pre film I Know Who Killed Me : Jeffrey Hammond for Worst excuse for a horror movie (New Category): I Know Who Killed Me .

Eddie Murphy stanovil podľa oficiálnej stránky razzies.com nový rekord, keď získal v jednom roku spolu päť nominácií na malinu, čo sa zatiaľ nikomu nepodarilo. Murphy je za účinkovanie vo filme Norbit nominovaný v kategórii Najhorší mužský herecký výkon, Najhorší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie Norbitovej ženy, Najhorší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie ázijského muža a Najhorší filmový pár za Norbita a ktorúkoľvek ďalšiu Murphyho postavu. Spolu s Charlesom Murphym, Jayom Sherickom a Davidom Ronnom je nominovaný aj v kategórii Najhorší scenár. "Dospeli sme k názoru, že všetky jeho postavy sú také odporné, že si za ne zaslúži samostatné nominácie," vysvetlil zakladateľ "ocenení" John Wilson. Murphyho najbližším súperom na titul Najhorší filmový pár je Lohan, ktorá si vyslúžila tri herecké nominácie - jednu v kategórii najhorší pár a dve za každú z postáv, ktoré stvárnila v snímke I Know Who Killed Me. Najhorším filmom roka 2007 sa mohli stať aj jedna z trojice snímok: Bratz, Daddy Day Camp s Cubom Goodingom Jr. a Keď si Chuck bral Larryho s Adamom Sandlerom. Spolu s Nicolasom Cageom (Ghost Rider, Honba za pokladom: Kniha tajomstiev, Next) a Jimom Carreym (Číslo 23) boli Sandler, Gooding a Murphy nominovaní v kategórii Najhorší mužský herecký výkon. Lindsay Lohan v rovnakej ženskej kategórii doplnila štvorica herečiek z filmu Bratz (Logan Browning, Janel Parrish, Nathalia Ramos a Skyler Shaye), Jessica Alba (Awake, Fantastická štvorka a Silver Surfer a Good Luck Chuck), Elisha Cuthbert (Captivity) a Diane Keaton (Vydáš sa a basta). Za mužské herecké výkony vo vedľajších úlohách boli spolu s Murphym nominovaní: Orlando Bloom (Piráti Karibiku: Na konci sveta), James a Rob Schneiderovci (Keď si Chuck bral Larryho) a Jon Voight (Bratz, Honba za pokladom: Kniha tajomstiev, September Dawn a Transformers). Za ženské herecké výkony vo vedľajších úlohách boli spolu s Murphym nominované: Jessica Biel (Keď si Chuck bral Larryho a Next), Carmen Electra (Veľkofilm), Julia Ormond (I Know Who Killed Me) a Nicollette Sheridan (Code Name: The Cleaner).Malina, alebo Tinsel Town's tackiest Trophy, je lacná ručne vyrezávaná malina nasprejovaná zlatou farbou veľkosti golfovej loptičky, ktorá stojí na filmovom kotúči. Jej trhová hodnota je asi 4,89 amerických dolárov, teda asi 112 korún. Maliny vznikli v roku 1980 .