17. 2. 2008

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Hlavnými témami v prvej časti diskusnej relácie O 5 minút 12, ktorú Jednotka Slovenskej televízie odvysiela v nedeľu 17. februára 2008 o 11.55 h bude snaha ĽS-HZDS o zrušenie Špeciálneho súdu, neochota poslancov zúžiť si imunitu či spory okolo takzvaného infozákona. V prvej časti relácie o nich budú diskutovať minister spravodlivosti Štefan Harabin (nominant ĽS-HZDS) a jeho predchodkyňa vo funkcii, poslankyňa NR SR (SDKÚ-DS) Lucia Žitňanská. V druhej časti relácie sa stretne minister zdravotníctva Ivan Valentovič (Smer-SD) s predsedníčkou poslaneckého klubu KDH Máriou Sabolovou. Hovoriť budú okrem iného i o hrozbe zániku malých nemocníc a o tom, či je povinnosť výmenných lístkov k lekárom - špecialistom šikanovaním pacientov. Dotknú sa aj hroziacej medzinárodnej arbitráže Slovenska zo strany súkromných zdravotných poisťovní, ktorým štát obmedzil podnikanie.Reláciu bude moderovať Branislav Závodský.
Hosťami relácie Na telo, ktorú vysielame v nedeľu 17. 2. 08, budú podpredseda KDH Daniel Lipšic a podpredseda Smeru-SD Dušan Čaplovič.Témy: 1) Zrušenie poslaneckej imunity,2) Koalično-opozičné vzťahy.
Do relácie V politike, ktorú TA3 odvysiela v nedeľu 17. februára 19:55 hod., prijali pozvanie Dušan Čaplovič, Iveta Radičová a Ján Počiatek. Moderátor relácie Richard Dírer bude v prvej časti relácie s podpredsedom vlády Dušanom Čaplovičom (Smer-SD)a poslankyňou NR SR Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) diskutovať o boji vlády proti médiám a jej útokoch na 2. pilier. V druhej časti relácie bude minister financií Ján Počiatek (Smer-SD) hovoriť o dôsledkoch prijatia eura na Slovensku.