24. 9. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Losangeleská sudkyňa zamietla žalobu proti hercovi Keanu Reevesovi, ktorú podal paparazzi Alison Silva. Fotograf tvrdil, že 44-ročný herec ho v marci 2007 zrazil autom, spôsobil mu zranenia a finančnú škodu. Reeves sa podľa vlastných slov snažil uniknúť pred fotografovaním, paparazzi mu skočil do cesty a za svoje poranenia je zodpovedný sám. "Neexistuje dôkaz o žiadnom kontakte alebo dotyku. Nestalo sa to. Pán Reeves sa jednoducho snažil odísť. Ten zámer nie je protizákonný," uzavrela prípad sudkyňa Elizabeth Grimes. Podľa nej je obeťou hviezda filmu Matrix (1999). Reeves, ktorý sa nezúčastnil na pondelňajšom súde, už v júli vyhlásil, že paparazziho nechcel zraziť. "Moje auto sa nedostalo do kontaktu s pánom Silvom okrem chvíle, keď sa sklonil a položil ruky na kapotu môjho auta," uviedol v prísažnom vyhlásení. Silva bude herca údajne ďalej žalovať za nedbalosť, súd v prípade zasadne 27. októbra.

Michel Moulin

Vo Francúzsku bude vychádzať nový športový denník zameraný predovšetkým na futbal. Ako povedal vydavateľ nového periodika: od roku 1994 je to vôbec prvý novovychádzajúci denník na francúzskom mediálnom trhu. Denník Le 10 Sport bude mať náklad 100 000 kusov a bude lacnejší ako doteraz jediný francúzsky športový denník L'Equipe. Vydavateľ Michel Moulin potvrdil, že vychádzať začne 3. novembra, a to s dennou periodicitou sedem dní v týždni. Podľa mediálnej skupiny NextRadioTV znamená vydávanie nového média určitý risk. Moulin je však pripravený bojovať za úspech nového športového denníka.
© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Nemecká skupina RTL, ktorá je najväčšou komerčnou televíznou sieťou v Európe, sa dohodla na kúpe majoritného podielu v gréckej televíznej spoločnosti Alpha Media Group za 125,7 miliónov eur (približne 3,8 mld. korún). Oznámila to dnes spoločnosť, ktorá tak vstupuje na grécky televízny trh. Skupina RTL získa podiel 66,6 percenta od súčasného majiteľa gréckej spoločnosti Dimitrise Contominase. Transakcia, ktorú ešte musí schváliť grécky protimonopolný úrad, by podľa RTL mala byť ukončená v októbri, alebo v decembri, uviedla agentúra Reuters.Alpha Media Group je treťou najväčšou televíznou spoločnosťou v Grécku a jej ročné tržby sa pohybujú okolo 100 miliónov eur. Hodnota gréckeho trhu s televíznou reklamou podľa RTL v minulom roku vzrástla na viac ako pol miliardy eur z približne 300 miliónov v roku 2001. V strednodobom horizonte počíta RTL s rastom gréckeho trhu o šesť až sedem percent ročne.RTL v súčasnosti pôsobí v desiatych európskych krajinách a zaujíma sa o väčšinu televíznych médií, ktoré sú v rámci Európy na predaj. RTL je najziskovejšou divíziou nemeckého mediálneho konglomerátu Bertelsmann, ktorý v podniku vlastní takmer deväťdesiatpercentný podiel.
Copyright © ČTK 2008