15. 7. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americký herec Aaron Paul oznámil, že záverečnú epizódu seriálu Breaking Bad (2008), v ktorom stvárňuje jednu z hlavných postáv, premietnu 29. septembra na cintoríne Hollywood Forever Cemetery.
Práve v tento deň epizódu odvysiela aj americká televízia AMC.
"Záverečný diel Breaking Bad premietneme 29. septembra v areáli Hollywood Forever Cemetery! Kto sa ku mne pridá? Vstupenky budú v predaji už čoskoro," napísal Paul na svojom konte na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Žiaden ďalší člen hereckého obsadenia seriálu zatiaľ svoju účasť na premietaní nepotvrdil.
Ústrednou postavou seriálu Breaking Bad je stredoškolský učiteľ chémie Walter White v podaní Bryana Cranstona. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti.
Pomáha mu pri tom jeho bývalý študent Jesse Pinkman (Aaron Paul). Obaja herci za svoje výkony získali už ceny Emmy - Paul dve a Cranston tri. Druhá polovica záverečnej piatej série bude mať v USA premiéru 11. augusta. Tvorca seriálu Vince Gilligan však prezradil, že momentálne pracuje na spinoffe, ktorý sa bude zameriavať na právnika Saula Goodmana v podaní Boba Odenkirka.





Americký herec a spevák Matthew Morrison, známy predovšetkým ako Will Schuester zo seriálu Glee (2009), na svojom koncerte venoval skladbu zosnulému kolegovi Corymu Monteithovi. Toho našli mŕtveho v sobotu v jeho izbe vo vancouverskom hoteli The Fairmont Pacific Rim, pričom príčina smrti zatiaľ nie je známa. Obaja herci v seriáli účinkovali od jeho začiatku.
Morrison v nedeľu vystupoval v New Yorku v rámci šou Up Close and Personal with Matthew Morrison. Jeden z prítomných magazínu Us Weekly prezradil, čo spevák povedal publiku. "Matt vyšiel na pódium a povedal: 'Priskoro sme stratili skvelého mladého muža.' Vyhlásil, že Cory bol krásny človek a dodal: 'Prišli ste si pozrieť šou, ja som ju prišiel predviesť, takže si týmto vystúpením uctime Coryho,'" uviedol zdroj. Morrison následne začal spievať skladbu What I Did for Love z broadwayského muzikálu A Chorus Line, ktorú v seriáli Glee interpretovala Monteithova priateľka Lea Michele. Tridsaťštyriročný herec a spevák sa údajne nevedel ubrániť emóciám. "Bolo pre neho ťažké vystupovať, ale nikoho nechcel sklamať," uviedol zdroj.
Cory Monteith sa narodil 11. mája 1982 v Calgary a s herectvom začínal vo Vancouveri. V menších úlohách sa objavil napríklad v seriáloch ako Smallville (2001 - 2011), Stargate: Atlantis (2004 - 2009) alebo Hviezdna brána (1997 - 2007). Diváci ho mohli vidieť aj v romantickej komédii Monte Carlo (2011). Jeho najvýznamnejšou úlohou, ktorá ho preslávila, bola rola Finna Hudsona v spomínanom populárnom seriáli Glee, kde predvádzal aj svoje spevácke schopnosti. Tento rok na jar absolvoval liečbu závislosti od návykových látok, pre ktorú sa rozhodol sám.
 
©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.