16. 7. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS






Juhokórejská letecká spoločnosť Asiana Airlines v pondelok potvrdila, že zažaluje americkú televíziu, ktorá koncom minulého týždňa zverejnila falošné mená štyroch pilotov prítomných v kabíne jej nedávno havarovaného stroja v San Franciscu. Podľa Juhokórejčanov sa spoločnosť KTVU dopustila urážky a nactiutŕhania, keďže vymyslené mená pilotov predstavovali fonetický prepis pomyselnej komunikácie krátko pred nárazom stroja na vlnolam sanfranciského letiska. Mená, ktoré tesne pred ich piatkovým zverejnením "potvrdil" jeden z pracovníkov amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB), údajne zneli Sum Ting Wong (v angličtine Something wrong - v preklade Niečo je zle), Wi Tu Lo (We too low - Sme príliš nízko), Ho Lee Fuk a Bang Dink Ow. Asiana to považuje za urážlivé a diskriminačné nielen pre jej pilotov a spoločnosť, ale aj všetkých Ázijčanov, a preto podá žalobu. Neplánuje však podniknúť právne kroky voči NTSB, ktorej brigádnik si neoveril fakty. Podľa amerických médií už na úrade nepracuje. KTVU aj NTSB sa ešte v piatok verejne ospravedlnili.
Lietadlo juhokórejskej leteckej spoločnosti Asiana Airlines začiatkom júla chvostom narazilo o začiatok pristávacej dráhy letiska v San Franciscu, následne sa brušnou časťou kĺzalo po ploche a skončilo značne poškodené a v plameňoch mimo nej. Vážna nehoda na sanfranciskom medzinárodnom letisku si zatiaľ vyžiadala troch mŕtvych a desiatky vážne zranených. Podľa predbežných zistení bola príčinou nešťastia veľmi nízka pristávacia rýchlosť a neskúsenosť pilota so daným typom lietadla. Na jeho palube sa v čase tragédie nachádzalo viac ako 300 ľudí. Stroj typu Boeing 777, ktorý letel zo Soulu, je jedným z najpoužívanejších na svete a pre jeho veľkú kapacitu ho využívajú najmä na dlhšie medzikontinentálne lety.


 




V piatej sezóne seriálu Upírske denníky (2009) sa predstaví aj ruská herečka Olga Fonda. Tridsaťročná rodáčka z mesta Uchta, ktorá sa pôvodne venovala modelingu, bude v piatej sérii stvárňovať novú postavu menom Nadia. Pôjde vraj o odvážnu, dobrodružnú, egocentrickú sociopatku túžiacu po pomste. Jej postava bude podľa tvorcov ako "chameleón, ktorý s cieľom napredovať vo svojom tajomnom ťažení uzavrie spojenectvo s kýmkoľvek a zvolí akúkoľvek taktiku". Prvá časť piatej série Upírskych denníkov (2009) by mala mať v USA premiéru 10. októbra.
Olga Fonda, vlastným menom Olga Tchakova, sa narodila v Rusku a ako 14-ročná sa presťahovala do USA. Počas návštevy Los Angeles jej ponúkli prácu modelky a následne sa začala objavovať v televíznych reklamách. Filmovú premiéru absolvovala v nezávislom filme Love Hurts (2009), kde stvárnila ruskú baletku. Objavila sa v seriáloch ako Plastická chirurgia s.r.o. (2003 - 2010), Vincentov svet (2004 - 2011) či Ako som spoznal vašu mamu (2005). Okrem toho ju diváci mohli vidieť aj v komédii Fotri sú lotri (2010) alebo akčnom sci-fi Real Steel: Oceľová päsť (2011).

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.