19. 7. 2013

RTVS si polepšila.Už nie je posledná


RTVS si polepšila

Už nie je posledná
 
Televízia s najobjektívnejším spravodajstvom je podľa ľudí TV Markíza. Nasleduje TV JOJ, verejnoprávna RTVS a spravodajská TA3. Vyplýva to z výsledkov prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý robili od 1. apríla do 23. júna na vzorke 2 033 ľudí vo veku 14 až 79 rokov. Agentúru SITA o výsledkoch prieskumu informoval riaditeľ spoločnosti Median SK Jindřich Bardon.
Respondenti odpovedali na otázku: Ktorá televízia má podľa Vás najobjektívnejšie spravodajstvo? TV Markízu uviedlo 29,5 percenta ľudí, TV JOJ označilo 23,4 percenta opýtaných. K verejnoprávnej RTVS (STV) sa priklonilo 16,6 percenta respondentov a spravodajstvo TA3 považuje za najobjektívnejšie 14,2 percenta opýtaných. Inú televíziu uviedlo 3,8 percenta. Respondenti mohli určiť len jednu televíziu, 12,5 percenta respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.