19. 12. 2013

Huba roka 2013

Huba roka 2013

Víťazom ceny Huba roka 2013 pre najlepšie komunikujúceho politika sa stal premiér Robert Fico. Trofej Zlatá huba získal na základe hlasovania 39 politických novinárov a komentátorov.
Striebornú hubu dostal minister vnútra Robert Kaliňák a Bronzovú hubu poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý.
Držiteľom anticeny Muchotrávka za najhoršie komunikujúceho politika sa stal predseda parlamentu Pavol Paška. Prvý ročník súťaže vyhlásili spoločnosť Made in Media a projekt Vrtieť psom, ktorého analytici už rok hodnotia komunikáciu slovenských politikov. Cieľom je podľa organizátorov upriamiť pozornosť verejnosti na obsah a formu komunikácie politikov a prispieť ku kultivácii politického prostredia.
"Nechceli by sme, aby dobrá politická komunikácia znamenala automaticky populizmus. Pravdou však je, že v dnešnej dobe, keď výrazne klesá záujem bežných ľudí o politiku, je mimoriadne dôležité vedieť aj zložité politické rozhodnutia vysvetliť jednoducho a zrozumiteľne," povedal analytik Vrtieť psom Radovan Choleva. "Sme veľmi radi, že do hlasovania sa zapojili všetky oslovené celoslovenské elektronické, printové aj internetové médiá," dodala Zuzana Tichá zo spoločnosti Made in Media.

Copyright © TASR 2013