21. 12. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Americká Akadémia filmových umení a vied zverejnila trailer k budúcoročnému udeľovaniu Oscarov. V hlavnej úlohe minútového videa účinkuje americká moderátorka Ellen DeGeneres, ktorá za zvuku piesne The Walker americkej skupiny Fitz and The Tantrums kráča po ulici, zatiaľ čo okolo nej tancuje ďalších 250 mužov a žien v smokingoch.
Krátke video skoncipoval a režíroval Paul Feig, ktorý pracoval na filmoch ako Dámska jazda (2011) či Drsňáčky (2013). Choreografiu mal na starosti freestyle tanečník Stephen “tWitch” Boss. DeGeneres, ktorá sa na odovzdávaní cien Akadémie už po druhý raz predstaví v úlohe moderátorky, si podľa vlastných slov prácu na traileri užila. "Pracovať s Ellen, tWitch Bossom, Allison Holker, 250 úžasnými tanečníkmi a hudbou Fitz and The Tantrums za účelom propagácie Oscara pre Akadémiu filmových umení a vied, bolo splnením môjho sna," povedal režisér videa.
Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásia 16. januára. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre.
Informácie pochádzajú z webstránky www.oscars.org.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Mediálnu skupinu Ringier Axel Springer CZ, vydavateľa denníkov Blesk, Aha a Sport, ale aj týždenníka Reflex alebo magazínov ako ABC, GEO či Svět motorů, kúpili od materskej švajčiarskej spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG podnikatelia Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Firma je ocenená na 170 miliónov eur, píše internetový server iDNES.cz.
Obaja spoločníci z Energetického a průmyslového podniku vstupujú však do vydavateľstva ako fyzické osoby.
"Sme hrdí a vďační za príležitosť prevziať zodpovednosť za toto veľké vydavateľstvo, v ktorého úspešnú budúcnosť pevne veríme. Sme si vedomí problémov, s ktorými sa tradične stretávajú v súčasnosti printové noviny a tešíme sa na spoluprácu so súčasným manažérskym tímom vedeným Libušou Šmuclerovou, s ktorým chceme nájsť správne strategické riešenia," uviedol na margo veľkej obchodnej transakcie Daniel Křetínský, inak majiteľ futbalového klubu AC Sparta Praha.
Pôvodný švajčiarsky majiteľ sa mieni v budúcnosti viac koncentrovať na trhy, v ktorých má silné postavenie v internetovom spravodajstve, a to na Slovensku, ako aj v Poľsku a Srbsku.
Do rúk domácich podnikateľov prechádza aj 27-percentný podiel v Prvej novinovej spoločnosti, ktorá sa v ČR venuje distribúcii tlače.

Copyright © TASR 2013