30. 1. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká internetová spoločnosť Google zaznamenala vo 4. kvartáli 2014 rast tržieb aj zisku. Napriek tomu firma nesplnila očakávania ekonómov. Môže za to zníženie cien reklamy aj nepriaznivý kurz dolára. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
Čistý zisk Google sa vo 4. kvartáli 2014 zvýšil na 4,76 miliardy USD (4,21 miliardy eur), čo predstavuje 6,91 USD na akciu, z 3,38 miliardy USD alebo 4,95 USD/akcia v poslednom kvartáli 2013. Bez započítania mimoriadnych položiek mal Google zisk na akciu 6,88 USD, zatiaľ čo analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, mu predpovedali zisk na úrovni 7,11 USD/akcia.
Konsolidované tržby spoločnosti vo 4. štvrťroku minulého roka stúpli na 18,10 miliardy USD z 15,71 miliardy USD pred rokom a tiež sklamali analytikov, ktorí očakávali tržby v priemere 18,46 miliardy USD.
Za celý minulý rok dosiahol Google tržby 66 miliárd USD, čo predstavuje medziročný nárast o 19 %.
Ale tempo rastu príjmov z reklamy, ktoré sa určuje na základe tzv. platených kliklov, v posledných troch mesiacoch vlaňajška kleslo na 11 % zo 14 % v 4. štvrťroku 2013.

Mladík, ktorý vo štvrtok vtrhol do holandskej televízie a vyhrážal sa odpálením náloží, konal na vlastnú päsť a podľa dostupných informácií nemal kontakty na žiadne teroristické siete. Oznámila to dnes holandská polícia, ktorú citovala agentúra Reuters.
Devätnásťročný študent oháňajúci sa pištoľou vo štvrtok večer vnikol do štúdií verejnoprávnej televíznej stanice NOS v meste Hilversum v strednom Holandsku.
Požadoval, aby umožnili vystúpiť v živom vysielaní a vyhrážal sa kybernetickým útokom a odpálením bombových náloží, údajne nastražených po celom Holandsku.
Páchateľa však zakrátko zadržala polícia, pričom nekládol nijaký odpor. Pri následných výsluchoch priznal, že jeho hrozby boli len falošné a jeho pištoľ bola iba replika.
Incident sa zaobišiel bez zranení. Televízia NOS však musela prerušiť vysielanie, pretože štúdiá polícia preventívne evakuovala. O zadržaní útočníka by mal ešte dnes oficiálne rozhodnúť vyšetrujúci sudca na neverejnom pojednávaní.
Motív páchateľovho konania zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú. On sám tvrdí, že bol "osamelým vlkom" a že nebol napojený na nijaké teroristické organizácie.
Mladíkova totožnosť - v súlade s holandskými zákonmi o ochrane súkromia - nebola zverejnená. Podľa holandských médií však ide o Tarika Z., študenta Technickej univerzity v Delfte, uviedla agentúra AP.

Copyright © TASR 2015


V pripravovanom spinoffe seriálu Myšlienky vraha (2005) si zahrá aj Anna Gunn, ktorú môžu diváci a diváčky poznať napríklad ako Skyler White z Perníkového tatka (2008 - 2013). Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. Štyridsaťšesťročná rodáčka zo Santa Fe v Novom Mexiku sa predstaví v úlohe Ally Lambert, ktorá je talentovanou lingvistkou a expertkou na medzinárodné právo. Pracovať bude pre oddelenie FBI, ktoré pomáha americkým občanom v zahraničí. Šéfa tohto oddelenia Jacka Garretta stvárni americký herec Gary Sinise. Pilotnú epizódu nového projektu nakrútia v polovici februára, pričom televízia CBS ju odvysiela ako súčasť aktuálnej sezóny pôvodného seriálu.
Myšlienky vraha priniesli na obrazovky príbeh špeciálnych agentov FBI, ktorí analyzujú profily kriminálnikov a snažia sa preniknúť do ich mysle, aby predišli ďalším zločinom. Hlavné úlohy stvárňujú Kirsten Vangsness, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler či Thomas Gibson. V roku 2011 sa na televízne obrazovky dostal spinoff s názvom Myšlienky vraha: Správanie podozrivých. Projekt s Forestom Whitakerom v hlavnej úlohe však po prvej sezóne ukončili.
Anna Gunn účinkovala v rokoch 1997 až 2002 v seriáli Advokáti (1997 - 2004) a v rokoch 2005 až 2006 bola súčasťou televízneho projektu Deadwood (2004 - 2006). Ako detektívka Ellie Miller sa vlani predstavila v mysterióznej minisérii Gracepoint. Objavila sa tiež vo filmoch Verejný nepriateľ (1998), Red State (2011), Sassy Pants (2012) či Little Red Wagon (2012).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.