27. 1. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Sociálna sieť Facebook, ktorá má približne 1,4 miliardy používateľov, ohlásila dnes výpadok svojich služieb v Spojených štátoch a v Ázii. Informovala o tom agentúra AP.
Na Facebook sa však dnes ráno nebolo možné približne 40 minút pripojiť ani v niektorých častiach Európy vrátane Slovenska. Služby Facebooku sa medzičasom podarilo obnoviť.
Rozsiahle výpadky svojich služieb oznámila aj sociálna sieť Instagram.
Facebook je rozsiahly webový systém, ktorý slúži na tvorbu sociálnych sietí, komunikáciu medzi používateľmi, výmenu multimediálnych údajov, budovanie medziľudských vzťahov a zábavu. So svojimi takmer 900 miliónmi každodenných používateľov (september 2014) je jednou z najväčších sociálnych sietí na svete. V súčasnosti je na Facebooku 1,4 miliardy používateľov. Facebook má 68 jazykových mutácií.

Americká spravodajská televízna stanica CNN chce obnoviť svoje vysielanie v Rusku tak skoro, ako to bude možné. Pre agentúru RIA Novosti to v pondelok uviedol nemenovaný predstaviteľ spoločnosti Turner Broadcasting System (TBS), divízie mediálnej korporácie Time Warner, ktorá vlastní CNN.
"Tešíme sa na obnovenie nášho vysielania v čo najkratšom čase," uviedol zástupca TBS. CNN zastavila káblové vysielanie na ruskom trhu 1. januára pre nedávne zmeny v ruskej mediálnej legislatíve. TBS následne vyhlásila, že signál stanice CNN obnoví hneď po tom, ako budú stanovené vysielacie podmienky na ruskom trhu.
Predstaviteľ TBS zároveň poznamenal, že spoločnosť sa má koncom mesiaca stretnúť s príslušnými ruskými štátnymi orgánmi a dohodnúť sa s nimi na procese obnovenia vysielania stanice CNN v krajine.
CNN (Cable News Network) založil v roku 1980 americký mediálny magnát Ted Turner. V čase svojho uvedenia na trh bola CNN prvým televíznym kanálom poskytujúcim 24-hodinové spravodajské vysielanie a prvou výlučne spravodajskou televíznou stanicou v USA. Jej signál prijíma v súčasnosti vyše 212 krajín a území na celom svete.


Copyright © TASR 2015