28. 1. 2015

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Škótsky herec David Tennant stvárni komiksového zloducha Kilgravea v pripravovanom seriáli A.K.A. Jessica Jones. Projekt spoločnosti Marvel, v ktorom si zahrá aj Krysten Ritter, uvedú na videostreamingovej službe Netflix v priebehu tohto roka. Príbeh seriálu sa bude sústrediť na Jessicu Jones (Ritter), ktorá v New Yorku vyšetruje prípady spájané s osobami s nadprirodzenými schopnosťami. Po objavení sa Killgravea nastanú zmeny vo svete superhrdinov, ktorého súčasťou bola kedysi aj Jones.
David Tennat je známy najmä ako predstaviteľ Desiateho Doktora z kultového seriálu Pán času (2005), v ktorom účinkoval v rokoch 2005 až 2010. Zahral si tiež Bartyho Croucha Juniora vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) alebo lovca upírov Petra Vincenta v remaku hororovej komédie Fright Night (2011). Predstavil sa aj v hlavných úlohách seriálov Single Father (2010), Broadchurch (2013) a Gracepoint (2014).


V pripravovanom hororovo-komediálnom seriáli Scream Queens si zahrá aj americký spevák Nick Jonas. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter. O akú postavu pôjde, však tvorcovia projektu zatiaľ držia v tajnosti.
Televízia Fox chce seriál uviesť na obrazovky už túto jeseň, pričom nakrúcanie plánujú odštartovať na jar. V novinke z dielne Ryana Murphyho, Brada Falchuka, Iana Brennana a Danteho Di Loreta by sa mali objaviť napríklad aj Joe Manganiello, Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, Jamie Lee Curtis či Emma Roberts. V niekoľkých epizódach sa ukáže aj Ariana Grande.
Dvadsaťdvaročný Nicholas Jerry Jonas sa preslávil pôsobením v zoskupení Jonas Brothers, ktorého členmi boli aj jeho bratia Kevin a Joe. Spolu nahrali štyri štúdiové albumy It's About Time (2006), Jonas Brothers (2007), A Little Bit Longer (2008) a Lines, Vines And Trying Times (2009). V októbri 2013 však formácia oznámila koniec činnosti a Nick Jonas sa rozhodol pokračovať v sólovej kariére, ktorú odštartoval štúdiovkou Nicholas Jonas (2004). Vlani mu vyšla druhá sólová nahrávka Nick Jonas. V roku 2010 vydal s formáciou The Administration album Who I Am. Venuje sa aj herectvu. Spolu s bratmi účinkoval v seriáli Jonas (2009 - 2010) a zahral si aj v snímkach Camp Rock (2008) či Camp Rock 2 (2010).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Viacero švédskych denníkov a miestnych rozhlasových staníc včera uviedlo, že ich neonacistická organizácia Švédske hnutie odporu vyzvala, aby neinformovali o Medzinárodnom dni pamiatky obetí holokaustu, napísala dnes agentúra DPA.
Militantné švédske hnutie umiestnilo na vchody do jednotlivých redakcií svoje vyhlásenie a prelepilo ich lepiacou páskou s logom tejto organizácie.
Medzi denníkmi, ktorým bola výzva adresovaná sú aj denníky Dagbladet a Sundsvalls Tidning vydávané v Sundvalle v strednom Švédsku.
"Berieme to vážne a podali sme na políciu trestné oznámenie," uviedla šéfredaktorka Dagbladetu Patricia Svensonová.
Cieľom útoku sa stali aj oblastné redakcie Švédskeho rozhlasu v meste Umea na severe Švédska, ako aj v meste Falun, ležiacom severozápadne od metropoly Štokholm.
Podľa zástupcu šéfredaktora spravodajstva štúdia vo Falune Johannesa Rosendahla bude rozhlasová stanica vysielať ako zvyčajne.
Lepiace pásky s logom Švédskeho hnutia odporu sa objavili aj na budove strednej školy na štokholmskom predmestí Karrtorp, ktorá pred blížiacim sa 70. výročím oslobodenia nacistického koncentračného tábora Auschwitz pri poľskom meste Osvienčim usporiadala tematické dni venované holokaustu.
Dnešnej spomienky na obete holokaustu, ktorá sa bude konať v hlavnej synagóge v Štokholme sa dnes zúčastní aj švédsky kráľ Karol Gustáv, kráľovná Silvia a premiér Stefan Löfven, zatiaľ čo korunná princezná Victoria sa spolu s bývalými švédskymi väzňami koncentračných táborov zúčastnia spomienky na pôde koncentračného tábora Auschwitz pri poľskom Osvienčime.



Radikáli z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zverejnili včera video, na ktorom sa vyhrážajú, že zadržiavanému japonskému rukojemníkovi ostáva už len 24 hodín života. Autentickosť tejto nahrávky aktuálne skúmajú japonskí predstavitelia, napísala agentúra Reuters.
      Ide o audionahrávku, ktorú dopĺňa fotografický záber zachytávajúci zadržiavaného Japonca Kendžiho Gota (47). V sprievodnom zvukovom zázname údajne samotný Goto hovorí, že mu "ostáva iba 24 hodín života", a jordánskemu pilotovi, ktoré údajne tiež zadržiavajú militanti IS, "dokonca ešte menej".
      Aj v tejto nahrávke hlas opakuje podmienky svojho a pilotovho prepustenia, a to výmenou za oslobodenie džihádistky väznenej v Jordánsku.
      Vysokopostavení japonskí predstavitelia okamžite po jej zverejní zasadli, aby preskúmali pravosť nahrávky a overili jej hodnovernosť. Informovala o tom japonská štátna televízia NHK.
      Agentúra Reuters nemohla bezprostredne potvrdiť identitu hlasu na nahrávke, podľa prvých vypočutí sa však zdá, že ide o rovnaký hlas, ktorý rozprával na nahrávke zo soboty. O tomto hlase sa predpokladá, že patril Gotovi.
      Džihádistické webové stránky zverejnili v sobotu video, na ktorom pravdepodobne vidno zabitého Japonca, jedného z dvojice japonských rukojemníkov dovtedy zadržiavaných militantmi z IS. Išlo taktiež o zvukovú nahrávku s fotografickými zábermi. Na jednom údajne vidieť bezhlavé telo japonského rukojemníka Harunu Jukawu (42) po tom, ako ho sťali bojovníci IS.
      Druhá fotka zachytávala druhého zadržiavaného Japonca Kendžiho Gota. V sprievodnom zvukovom zázname údajne samotný Goto prosil o záchranu svojho života.
      Záznam sa objavil na internete po tom, ako v piatok vypršalo ultimátum na vyplatenie 200 miliónov dolárov, ktoré IS žiadal od Japonska ako výkupné za prepustenie rukojemníkov.

Copyright © TASR 2015