18. 1. 2015

Zomrel Gustav Schwenk

Zomrel Gustav Schwenk

Vo veku 91 rokov zomrel ešte minulú nedeľu 11. januára v Düsseldorfe jeden z najznámejších svetových atletických novinárov všetkých čias Gustav Schwenk
Vo veku 91 rokov zomrel ešte minulú nedeľu 11. januára v Düsseldorfe jeden z najznámejších svetových atletických novinárov všetkých čias Nemec Gustav Schwenk. Spravodajsky pokrýval rekordných 15 letných olympijských hier, čo Medzinárodný olympijský výbor (MOV) i Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) ocenili počas OH 2012 v Londýne. Zúčastnil sa na 63 nemeckých šampionátoch v rade, na vlastné oči videl vyše 300 svetových rekordov. Gustav Schwenk bol v roku 1962 zakladajúci člen atletickej komisie Medzinárodnej asociácie športovej tlače (AIPS) a v rokoch 1991 - 2006 člen mediálnej komisie IAAF.
Na žiadosť rodiny publikovali médiá i IAAF správu o úmrtí Gustava Schwenka až po pohrebe, ktorý sa konal v piatok 16. januára v Düsseldorfe iba za účasti najbližších príbuzných.

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.