11. 12. 2015

BBC Music Awards

BBC Music Awards



Anglická speváčka Adele získala dve BBC Music Awards. Dvadsaťsedemročná rodáčka z londýnskeho Tottenhamu triumfovala v kategóriách Britský interpret roka a BBC vystúpenie roka. Speváčka sa na ceremoniáli, ktorý sa konal vo štvrtok v Birminghame, nezúčastnila, prítomným sa však prihovorila prostredníctvom videa.
Rovnako urobila aj Američanka Taylor Swift, ktorá uspela v kategórii Medzinárodný interpret roka. Dvadsaťpäťročná hudobníčka v súčasnosti koncertuje v Austrálii. Skladbou roka sa stal hit Take Me To Church 25-ročného Hoziera, ktorý singel z vlaňajšieho eponymného albumu predviedol aj naživo. Najlepším nováčikom je spevák a muzikant Jack Garratt, ktorý plánuje 19. februára uviesť na trh debutovú štúdiovku Phase. Počas večera sa predstavili tiež One Direction, Rod Stewart, Stereophonics, Faithless, Little Mix, Ellie Goulding s Koncertným orchestrom BBC či The Shires s Jacqui Abbott a Paulom Heatonom.


Prehľad víťazov a víťaziek BBC Music Awards 2015:
Britský interpret roka: Adele
Medzinárodný interpret roka: Taylor Swift
Skladba roka: Take Me To Church (Hozier)
BBC Introducing Award: Jack Garratt
BBC vystúpenie roka: Adele (naživo v BBC)


©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.