18. 1. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Mexický oscarový filmový režisér Alejandro González Iňárritu sa verejne zastal amerického herca Seana Penna ohľadom jeho rozhovoru s mexickým drogovým barónom Joaquínom Guzmánom. V článku publikovanom v nedeľu v španielskych novinách El País uviedol, že Penn napísal "fantastický" príbeh.
Iňárritu uviedol, že spravodajská hodnota Pennovho interview s Guzmánom je síce limitovaná, avšak herec mal úplné právo vybrať sa na pátranie po tomto bossovi mexickej narkomafie so zámerom priniesť zaujímavý príbeh.
Guzmána, vodcu drogového kartelu Sinaloa, zatkli tento mesiac na severozápade Mexika. Bol vtedy už šesť mesiacov na úteku po tom, ako sa mu tunelom vedúcim priamo do jeho cely podarilo utiecť z prísne stráženého väzenia. Mexická prokuratúra označila Pennovo stretnutie s Guzmánom, ku ktorému došlo vlani v októbri, za "kľúčové" pre jeho dolapenie.
Iňárritu získal minulý rok Oscara v kategórii najlepšia réžia za film Birdman. Tohto roku je nominovaný na túto cenu opäť, a to za snímku Zmŕtvychvstanie, ktorá minulý týždeň získala tri Zlaté glóbusy a s 12 nomináciami je jednou z hlavných favoritov tohtoročného udeľovania Oscarov.


Copyright © TASR 2015


Americká herečka Sarah Jessica Parker sa nestotožňuje s rolou Carrie Bradshaw, ktorú stvárnila v seriáli Sex v meste (1998 - 2004). "Ľudia si pravdepodobne neuvedomujú, že Carrie Bradshaw bola radikálne odlišná od toho, kým som bola a kým budem," priznala pre americký denník Wall Street Journal 50-ročná rodáčka z Ohia. Podľa jej slov však chápe, prečo vidia podobnosť medzi ňou a seriálovou hrdinkou. "Myslím, že niekedy je to preto, že vyzeráme podobne a žijeme v rovnakom meste," vysvetlila. Ďalej však priznala, že bolo náročné Carrie pochopiť a nesúdiť ju.
Parker sa onedlho predstaví v seriáli Divorce televíznej stanice HBO. Charakter, ktorý si zahrala, sa od nej odlišuje v mnohých ohľadoch. "Ale to je to, čo milujem. Ešte stále milujem predstavu, že som niekým iným," priznala na záver.
Sarah Jessica Parker je známa predovšetkým ako spomínaná Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste. Za jej stvárnenie si vyslúžila štyri Zlaté glóbusy, tri ceny Screen Actors Guild či dve Emmy. Ako Carrie sa predstavila aj v snímkach Sex v meste: Film (2008) a Sex v meste 2 (2010). Diváci ju môžu poznať aj z filmov Medové týždne vo Vegas (1992), Ed Wood (1994), Mars útočí! (1996), Klub odložených žien (1996), Základ rodiny (2005), Lemra lemravá (2006), Morganovci (2009), Silvestrovská noc (2011) či Nechápem, ako to dokáže (2011). Je vydatá za herca Matthewa Brodericka, s ktorým má tri deti.




©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.