24. 3. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký herec Elijah Wood sa predstaví v pripravovanom seriáli Dirk Gently, ktorý bude adaptáciou románu Dirk Gently's Holistic Detective Agency (1987) a jeho pokračovania The Long Dark Tea-Time of the Soul (1988) od Douglasa Adamsa. Tridsaťpäťročný rodák z Iowy stvárni Todda, asistenta detektíva Gentlyho. Mená ďalších členov hereckého obsadenia zatiaľ neoznámili. Autorom scenára je Max Landis, ktorý sa postará tiež o réžiu. Osemdielny seriál z produkcie BBC America bude mať premiéru na jeseň.
Elijah Jordan Wood sa preslávil ako Frodo v trilógii Pán prsteňov (2001, 2002, 2003) režiséra Petra Jacksona, pričom túto úlohu si zopakoval aj vo filme Hobit: Neočakávaná cesta (2012). Okrem toho účinkoval napríklad v snímkach ako Navždy mladý (1992), Dobrodružstvá Hucka Finna (1993), Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004), Všetko je osvetlené (2005), Futbaloví chuligáni (2005), Atentát v Ambassadore (2006) či Maniak (2012). V roku 2005 založil hudobné vydavateľstvo Simian Records. Predvlani v auguste otvoril český Trutnoff Open Air Festival, kde sa neskôr v jednom zo stanov predstavil ako dídžej.

Bezpečnostná služba Medzinárodného trestného tribunálu OSN pre bývalú Juhosláviu (ICTY) v Haagu zadržala dnes jeho bývalú hovorkyňu Florence Hartmannovú. Informovala o tom agentúra AP.
K Hartmannovej zadržaniu došlo v deň, keď tribunál vynesie rozsudok nad bývalým bosnianskosrbským prezidentom Radovanom Karadžičom, obvineným z genocídy a zločinov proti ľudskosti spáchaných počas bosnianskej vojny (1992-95).
Dôvody zadržania Hartmannovej nie sú známe. Hovorca tribunálu na telefonickú žiadosť AP o vyjadrenie zatiaľ nereagoval.
V roku 2009 bola Hartmannová tribunálom uznaná vinnou z pohŕdania súdom za to, že zverejnila dôverné dokumenty súvisiace s procesom s bývalým srbským prezidentom Slobodanom Miloševičom. Pôvodne bola odsúdená na peňažný trest 7000 eur. Ten bol však neskôr zmenený na sedem dní väzenia, ktoré si Hartmannová pravdepodobne zatiaľ neodsedela.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.