21. 3. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Drew Barrymore sa predstaví v hlavnej úlohe pripravovaného komediálneho seriálu Santa Clarita Diet. Štyridsaťjedenročná rodáčka z kalifornského Culver City stvárni v projekte spoločnosti Netflix realitnú maklérku Sheilu, pričom v úlohe jej manžela Joela sa ukáže Timothy Olyphant. Obaja budú tiež výkonnými producentmi. Autorom scenára je Victor Fresco. Seriál by mal mať premiéru na budúci rok. Počet epizód zatiaľ neoznámili.
Drew Blythe Barrymore sa do pamäte filmových fanúšikov vryla v roku 1982 ako malá Gertie vo filme E.T. - Mimozemšťan svojho krstného otca Stevena Spielberga. Hrala aj v snímkach Pištoľníčky (1994), Batman navždy (1995), Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Nepobozkaná (1999), Donnie Darko (2001), Milujte svojho zabijaka (2002), Tú starú treba zabiť! (2003), Hudba a text (2007), Sme v pohode (2009), Láska na diaľku (2010), Blended (2014) či vo dvoch filmoch o Charlieho anjeloch (2000, 2003). Za úlohy v snímkach Nezmieriteľné rozpory (1984) a Guncrazy (1992) ju nominovali na Zlatý glóbus. Toto ocenenie napokon dostala za stvárnenie Edith Bouvier Beale v televíznom filme Grey Gardens (2009). Ako režisérka sa predstavila snímkou Rollerky (2009), v ktorej si i zahrala. Barrymore je krstnou mamou Frances Bean Cobain, jediného potomka Kurta Cobaina a Courtney Love. Sama má dve dcéry s tretím manželom Willom Kopelmanom, za ktorého sa vydala v roku 2012. 
©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané. 

Súd v ruskom meste Doneck v Rostovskej oblasti uznal dnes ukrajinskú pilotku Nadiju Savčenkovú za vinnú zo smrti dvojice ruských novinárov televízie VGTRK a z protizákonného prekročenia hraníc Ruskej federácie.
      Sudca v zdôvodnení uviedol, že Savčenková "spáchala vraždu na základe predbežnej dohody so skupinou ľudí", pričom motívom konania bola nenávisť a nepriateľstvo. Agentúra RIA Novosti uviedla, že po konštatovaní sudcu, že Savčenková je vinná, sa pokračovalo v čítaní rozsudku.
      Za organizátora vraždy ruských novinárov súd označil veliteľa dobrovoľníckeho pluku Ajdar Serhija Meľnyčuka, ktorý "konal v súlade s vopred pripraveným plánom, riadil jeho uskutočnenie a zabezpečil Savčenkovej potrebné vybavenie".
      Okolo budovy súdu, kde dnes sudca začala vynášať rozsudok nad Savčenkovou, sa zhromaždila skupina ľudí, aby vyjadrila podporu ruskej justícii. Ako informovala agentúra TASS, ľudia mali v rukách plagáty s nápismi: "Oni (ruskí novinári) bojovali za slobodu slova" či "Savčenková musí niesť zodpovednosť podľa zákona".
      Situácia okolo súdu bola pokojná. Polícia prijala dodatočné bezpečnostné opatrenia, pričom do hliadkovania nasadila niekoľko stoviek policajtov a kozákov. V budove boli aj kynológovia.
      Ako informovala RIA Novosti, na dnešnom súdnom pojednávaní sa zúčastnilo aj viacero diplomatov z EÚ a USA. Prítomná bola aj samotná Savčenková, ktorá ku koncu súdneho procesu vyhlásila protestnú hladovku.
      Obžaloba počas procesu tvrdila, že Savčenková ako príslušníčka provládneho pluku Ajdar, pôsobiaceho v Luhanskej oblasti, naviedla 17. júna 2014 mínometné strely na civilistov, medzi ktorými bola aj trojica ruských občanov. Útok, ktorý si vyžiadal životy dvoch ruských novinárov - Igora Korneľuka a Antona Vološina -, vyvolal v Rusku veľké pobúrenie.
      Ukrajinská armádna dôstojníčka a bývalá pilotka Savčenková akýkoľvek podiel na usmrtení novinárov od začiatku popiera. Jej advokát trvá na tom, že k tejto tragédii došlo až po tom, čo ju zajali ukrajinskí separatisti a odovzdali ju ruským úradom.
      V súvislosti s týmito obvineniami prokuratúra pre Savčenkovú žiada 23 rokov odňatia slobody.

Copyright © TASR 2016