11. 6. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Český rozhlas otvorí v rámci Pražskej múzejnej noci v sobotu 11. júna svoje štúdiá návštevníkom. Od 19.00 h do 1.00 h po polnoci budú mať jedinečnú možnosť pozrieť sa do bežne verejnosti neprístupných štúdií, vstup je voľný a nie je potrebné sa vopred registrovať.
Generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral dúfa, že "Pražská múzejná noc priláka do rozhlasu návštevníkov všetkých vekových skupín a že si rozhlasovú noc užijú". Rozhlas pre nich pripravil bohatý sprievodný program.
Otvorená návštevníkom bude aj Galéria Vinohradská 12 s expozíciou rozhlasovej histórie, odborným výkladom a počúvaním historických nahrávok a tiež novootvorené štúdio Rádia Wave.
Podrobný program zverejnili na webových stránkach www.rozhlas.cz a prazskamuzejninoc.cz.

Copyright © TASR 2016


Dlho pripravovaný reboot seriálu Battlestar Galactica (1978–1979) možno nakrúti Francis Lawrence. Štyridsaťpäťročný filmár rokuje podľa portálu Deadline o spolupráci na projekte spoločnosti Universal Pictures, ktorá obľúbený sci-fi titul plánuje preniesť na strieborne plátno už niekoľko rokov. Scenár titulu napíše Lisa Joy, ktorá je známa pre prácu na seriáli Westworld (2016).
Seriál Battlestar Galactica vytvoril Glen A. Larson. Titul rozpráva príbeh posádky vesmírnej lode Galactica, ktorá je na čele flotily prenasledovanej obávanými Cylonmi. V roku 2004 sa na televízne obrazovky dostalo nové spracovanie, ktoré vysielali štyri sezóny. Na filmovom spracovaní príbehu sa mal pritom pôvodne podieľať Bryan Singer. Ten však projekt opustil a práce následne dlho nepokračovali.
Francis Lawrence sa narodil vo Viedni americkým rodičom. Keď mal tri roky, presťahovali sa do Los Angeles. Nakrútil filmy ako napríklad Constantine (2005), Som legenda (2007), Voda pre slony (2011) a snímky Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2 (2015). Postaral sa aj o réžiu videoklipov speváčok Lady Gaga, Jennifer Lopez, Nelly Furtado, Avril Lavigne, Britney Spears alebo Beyoncé a spevákov Rickyho Martina, Willa Smitha či Justina Timberlaka.

Americký rapper The Game vydá v piatok 17. júna soundtrack dokumentárneho seriálu Streets Of Compton, v ktorom sám účinkuje. Trojdielny projekt o histórii kalifornského Comptonu, kde The Game vyrastal, mal premiéru vo štvrtok v televízii A&E, pričom soundtrack sa dostane do predaja po odvysielaní poslednej epizódy. Nahrávka bude obsahovať jedenásť skladieb, pričom 36-ročný rapper z nej už predstavil dve ukážky - Roped Off a Gang Signs. Ako hostia sa na soundtracku predstavia napríklad Problem, Boogie či Payso.
The Game, vlastným menom Jayceon Terrell Taylor, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2002. V roku 2004 bol nakrátko členom skupiny G-Unit, po konflikte s 50 Centom sa však rozhodol formáciu opustiť. Debutoval albumom The Documentary (2005), po ktorom nasledovali štúdiovky Doctor's Advocate (2006), LAX (2008), The R.E.D. Album (2011), Jesus Piece (2012), Blood Moon: Year Of The Wolf (2014), The Documentary 2 (2015) a The Documentary 2.5 (2015).


Tracklist albumu The Game - Streets Of Compton:
01 Support Compton f. J3 & Payso
02 Roped Off f. Problem & Boogie
03 Hit The News
04 Bullshit
05 Can’t Wait
06 Gang Signs
07 Unfollow Me Bitch f. Problem
08 The Chronic f. AD & AV
09 Like Me
10 Death Row Chain
11 For The Homies f. Micah & Payso

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.