10. 6. 2016

VÝROKY TÝŽDŇA


 VÝROKY TÝŽDŇA

 
 
“Byť prozápadne orientovaný a zdieľať európske hodnoty nemôže znamenať, že budeme podporovať a kryť autokratov, diktátorov, šialencov a extrémistov iba preto, že sú protiruskí. Pán prezident dnes na gruzínsko-osetskej hranici zohral frašku ako vystrihnutú z učebníc propagandy, keď sa stretol len s menšinovým gruzínskym obyvateľstvom v oblasti a lomcovali s ním emócie. Ak to nebol zámer, ale neznalosť, ak sa nechce dať zneužívať na hry, ktorým nerozumie, mal by uvažovať o výmene poradcov, lebo najviac kríva na tú nohu, o ktorú sa opiera najviac – na zahraničnú politiku.”
 Eduard Chmelár

„Poviem vám niečo. Hillary Clintonová musí skončiť v base. Ľudia, naozaj, tá je vinná ako ďas. Ak vyhrám, bude to už po päťročnej premlčacej dobe. Všetko bude v poriadku, ale som si istý, že minister spravodlivosti sa na to veľmi dobre pozrie.
Donald Trump

"Niektorí vravia, že sú Turci. Čo je to, prosím vás, za Turkov? Ich krv musí byť preskúmaná v laboratóriu. Malo by tam byť 11 Turkov. Lenže oni nemajú s tureckosťou nič spoločné. Nakoniec, ich krv je skazená. Sú predĺženou rukou teroristickej organizácie Strana kurdských pracujúcich.
Recep Tayyip Erdogan na margo prijatia uznesenia Bundestagu, ktoré označuje masové zabíjanie Arménov osmanskými Turkami počas prvej svetovej vojny za genocídu


"Tak sme sa rozhodli ich vyje...lúčiť."
Boris Kollár