13. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký spevák, tanečník, herec a producent Lance Bass bude moderovať televízny program Finding Prince Charming. V novej reality šou sa 13 mužov bude uchádzať o srdce "jedného z najpríťažlivejších gejov USA". Tvorcovia programu jeho identitu zatiaľ taja.
Tridsaťsedemročný člen už nefungujúcej skupiny 'N Sync bude hlavnej tvári programu pomáhať vybrať si spomedzi nápadníkov žijúcich spoločne v jednom dome. Šou v súčasnosti vzniká v produkcii televízie Logo. Na jej obrazovky by sa mala dostať na jeseň.
James Lance Bass sa preslávil vďaka formácii 'N Sync, ktorá má na konte hity ako Bye Bye Bye, It's Gonna Be Me, Gone alebo Girlfriend (feat. Nelly). Objavil sa vo viacerých filmoch a zviditeľnil sa aj pokusom dostať sa do vesmíru vo vesmírnej lodi Sojuz, čo sa mu ani po niekoľkomesačnom tréningu nepodarilo, pretože prišiel o sponzorov. O svojej homosexuálnej orientácii po prvý raz verejne prehovoril v júli 2006, za čo mu udelili Human Rights Campaign Visibility Award. V roku 2007 vydal autobiografiu Out of Sync. Predvlani sa zosobášil s Michaelom Turchinom.


Americká herečka Jennifer Esposito si zahrá v štrnástej sezóne kriminálneho seriálu NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (2003). Stvárni v ňom špeciálnu agentku Alexandru "Alex" Quinn, ktorá zanechala prácu v teréne a stala sa inštruktorkou v tréningovom centre. Špeciálny agent Leroy Gibbs v podaní Marka Harmona ju však presvedčí, aby sa vrátila ako súčasť jeho tímu. "Sme nesmierne šťastní, že v štrnástej sezóne sa k nám pridá Jennifer Esposito," vyjadril sa výkonný producent seriálu Gary Glasberg. "Zosobňuje všetko, v čo sme u Quinn dúfali a nevieme sa dočkať, kedy bude súčasťou nášho tímu," dodal.
Okrem 43-ročnej herečky budú súčasťou novej sezóny aj Američan Wilmer Valderrama či Angličan Duane Henry, ktorý hosťoval v posledných dvoch epizódach predchádzajúcej sezóny. V pripravovanom pokračovaní seriálu stvárni opäť úradníka vojenskej rozviedky Claytona Reevesa. Premiéru štrnástej sezóny plánuje americká televízna stanica CBS na 20. septembra.
Jennifer Esposito je známa z filmov ako Viem, čo ste robili minulé leto 2 (1998), Krvavé leto v New Yorku (1999), Nepovedz ani slovo (2001), Taxi (2004), Crash (2004) alebo seriálov Samantha Who? (2007 - 2009), Modrí Templári (2010) či Taxi Brooklyn (2014).


 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Európska federácia novinárov (EFJ) podporila kampaň na pomoc novinárom v Turecku, kde čelia "neustálym útokom a pokusom umlčať ich". V súčasnosti sa vo väzení v krajine nachádza 34 žurnalistov. Takmer polovicu z nich zatkli počas uplynulého roka, uviedla EFJ sídliaca v Belgicku.
"Turecko má najvyšší počet uväznených žurnalistov zo všetkých členských krajín Rady Európy," povedal pre agentúru DPA projektový manažér EFJ Mehmet Koksal.
Dodal, že Turecko odmietlo povoliť vstup do krajiny alebo vyhostilo najmenej desiatich zahraničných novinárov, často pre to, že informovali o zrážkach vládnych síl s kurdskými militantmi na juhovýchode krajiny.
"Silná cenzúra je tam pravidlom a kritické hlasy sú sústavne označované biľagom," pokračoval a dodal, že v Turecku tiež často dochádzka k umlčovaniu médií vládou.
Po teroristických útokoch, akým bol nedávny útok v príletovej hale medzinárodného letiska v Istanbule so 45 obeťami na životoch, turecká vláda zvyčajne uvalí na médiá informačné embargo. Užívatelia sociálnych médií informovali, že umlčuje aj webové stránky ako Twitter či Facebook.
Podľa Koksala väčšina žurnalistov uväznených vlani pracovala buď pre kurdské médiá, alebo pre hnutie vplyvného islamského kazateľa Fethullaha Gülena, niekdajšieho spojenca a medzičasom nepriateľa prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.
Kampaň nazvanú Ben Gazeteciyim, čo po turecky znamená Som žurnalista, spustili tento týždeň za podpory viacerých medzinárodných organizácií vrátane Index on Censorship so sídlom v Londýne.
Turecký vládny predstaviteľ nedávno odmietol, že by vláda cielene zasahovala voči médiám. Povedal, že väčšina žurnalistov vo väzení bola zatknutá za svoje zapojenie sa do terorizmu a ďalších násilných trestných činov, píše DPA.

Copyright © TASR 2016