12. 7. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Pripravovaný seriál The Young Pope bude mať svetovú premiéru na 73. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, ktorý sa uskutoční od 31. augusta do 10. septembra. Na podujatí premietnu prvé dve epizódy, pričom sa tak stane 3. septembra v Palazzo del Cinema di Venezia. Na televízne obrazovky sa projekt dostane v októbri.
Seriál bude mať celkovo osem epizód a všetky režíroval Paolo Sorrentino. Ten sa spolu s Tonym Grisonim, Umbertom Contarellom a Stefanom Rullim podieľal aj na scenári. Novinka prinesie príbeh fiktívneho konzervatívneho pápeža Pia XIII., vlastným menom Lennyho Belarda, ktorý je prvým Svätým Otcom pochádzajúcim z USA. Toho stvárnil Jude Law. Okrem neho sa v seriáli predstavia tiež Diane Keaton, Silvio Orlando, James Cromwell, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Tony Bertorelli či Scott Shepherd. Na projekte spolupracujú spoločnosti HBO, Sky a Canal Plus.

Americká herečka Carrie Coon stvárni hlavnú ženskú postavu v pripravovanej tretej sezóne seriálu Fargo (2014). Tridsaťpäťročná rodáčka z Copley v Ohiu sa predstaví ako Gloria Burgle, šéfka polície v mestečku Eden Valley v Minnesote a zároveň čerstvo rozvedená matka.
Hlavnými mužskými postavami tretej série budú bratia Emmit a Ray Stussyovci, pričom oboch si zahrá Ewan McGregor. Emmit je príťažlivý, úspešný a rodinne založený realitný magnát. Jeho o niečo mladší brat je skôr jeho opakom. Ray je tučný, plešivie a pracuje ako kurátor, pričom za svoje nešťastie viní práve Emmita. Scenár má znova na starosti Noah Hawley, pričom s nakrúcaním plánujú začať tento rok. Nová séria by sa mala dostať na televízne obrazovky na budúci rok.
Seriál Fargo je inšpirovaný rovnomennou snímkou bratov Coenovcov z roku 1996. V desaťdielnej prvej sezóne účinkovali Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Joey King či Keith Carradine. V rovnako dlhej druhej sezóne si zas zahrali Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Patrick Wilson, Ted Danson, Nick Offerman, Brad Garrett, Kieran Culkin, Bokeem Woodbine, Jeffrey Donovan alebo Angus Sampson.
Carrie Alexandra Coon je predovšetkým divadelná herečka, pričom za výkon v hre Kto sa bojí Virginie Woolfovej? získala nomináciu na cenu Tony. Televízni diváci ju zas môžu poznať zo seriálu Pozostalí (2014), v ktorom stvárňuje Noru Durst. Okrem toho si zahrala napríklad v snímke Stratené dievča (2014).


Filmová spoločnosť New Rose Films zverejnila trailer dokumentu Boy Howdy! The Story of Creem Magazine o legendárnom americkom hudobnom mesačníku Creem. Vo viac ako dvojminútovej ochutnávke snímky sa ukázali aj hudobníci Alice Cooper, Wayne Kramer či Thurston Moore, fotograf Bob Gruen či novinári Dave Marsh, Lester Bangs alebo Susan Whitall. Réžiu novinky má na starosti Scott Crawford a produkciu zas J.J. Kramer.
Film sa bude zameriavať na históriu časopisu a tiež na jeho vplyv na hudobnú scénu. Diváci a diváčky v ňom budú môcť vidieť archívne videá, fotografie či rozhovory s rôznymi interpretmi a umelcami. Tvorcovia dokumentu sa snažia získať financie na dokončenie prostredníctvom crowdfundingového portálu Kickstarter. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy.

Magazín Creem fungoval v období 1969 až 1989. Založil ho zosnulý Barry Kramer. Do uznávaného časopisu prispievali okrem spomínaných napríklad aj Patti Smith, Cameron Crowe, Richard Meltzer, Robert Christgau, Greil Marcus, Ben Edmonds a mnohí ďalší. Magazín vyzdvihol tvorbu interpretov ako napríklad Lou Reed, Iggy Pop či jeho kapely The Stooges, R.E.M., The Smiths, The Cure, Motörhead, Kiss alebo Judas Priest. 

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.