11. 9. 2016

Creative Arts Emmy Awards

Creative Arts Emmy Awards

Americký seriál Hra o tróny (2011) získal najviac trofejí počas prvej noci udeľovania Creative Arts Emmy Awards, ktorá sa konala v sobotu v losangeleskom Microsoft Theater. Obľúbený projekt televízie HBO zatiaľ premenil na víťazstvo deväť nominácií z pätnástich, a to napríklad v kategóriách Najlepšie kostýmy v historickom alebo fantasy seriáli, limitovanej sérii či filme (epizóda The Winds Of Winter), Najlepší kasting dramatického seriálu, Najlepšia výprava súčasného alebo fantasy programu, ktorý trvá hodinu či viac, (epizódy Blood Of My Blood, The Broken Man a No One), Najlepšia spolupráca kaskadérov v dramatickom seriáli, limitovanej sérii alebo filme, Najlepšie špeciálne efekty (epizóda Battle Of The Bastards) či Najlepší zvuk hodinového komediálneho alebo dramatického seriálu (epizóda Battle Of The Bastards).
Druhým najúspešnejším projektom prvého večera sa stala prvá sezóna antológie American Crime Story s podtitulom The People v. O.J. Simpson (2016), ktorá získala štyri trofeje. Nasledovali piata sezóna antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel a seriály Panstvo Downton (2010 - 2015), Fargo (2014) a The Man in the High Castle (2015), ktoré si odniesli po dve ceny.
Počas galavečera rozdali okrem iného aj ocenenia pre najlepších hosťujúcich hercov a herečky. Trofej pre najlepšiu hosťujúcu herečku v komediálnom seriáli si spoločne prevzali za účinkovanie v zábavnej relácii Saturday Night Live (1975) komičky Tina Fey a Amy Poehler, pričom sa tak stalo po prvý raz v histórii udeľovania prestížnych cien. V rovnakej mužskej kategórii uspel Peter Scolari, a to vďaka seriálu Girls (2012). Najlepšie hosťujúce herecké výkony v dramatickom seriáli zas predviedli Hank Azaria v Ray Donovan (2013) a Margo Martindale v projekte V službách KGB (2013), ktorá si cenu odniesla už druhý rok po sebe.
Televízna akadémia sa tento rok rozhodla rozdeliť odovzdávania Creative Arts Emmy Awards do dvoch ceremoniálov, pričom sa tak stalo vôbec po prvý raz. Druhá časť udeľovania cien sa uskutoční dnes taktiež v Microsoft Theater v Los Angeles.
Nominácie v 68. ročníku udeľovania televíznych cien Primetime Emmy, ktorých súčasťou sú aj Creative Arts Emmy Awards, oznámili 14. júla. Nominovaných predstavili herečka Lauren Graham a herec a komik Anthony Anderson. Primetime Emmy Awards rozdajú v nedeľu 18. septembra taktiež v spomínanom Microsoft Theater.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.