16. 11. 2016

Vyhlásenie Denníka N a týždenníka .týždeň: Spájame sily

Vyhlásenie Denníka N a týždenníka .týždeň: 
Spájame sily

Vážení čitatelia,

dovoľte, aby sme vás deň pred 27. výročím Novembra informovali o spájaní síl Denníka N a týždenníka .týždeň.

Sme presvedčení, že slobodná spoločnosť potrebuje silné slobodné médiá. Žijeme v čase, keď stále väčšiu časť mediálneho trhu ovládajú oligarchovia, keď sa fakty a argumenty strácajú v záplave lží a propagandy a keď je populizmus a extrémizmus po celom svete na vzostupe. Uvedomujeme si spoločne, že po brexite a amerických voľbách nie je v stávke nič menšie než budúcnosť európskej, a teda aj našej slobody. Spoluprácu nezávislých serióznych médií preto považujeme práve teraz za dôležitejšiu ako kedykoľvek predtým.

Na viaceré otázky máme v Denníku N a v .týždni iné názory, ale hlásime sa spoločne k Novembru, ktorého výročie v týchto dňoch oslavujeme, a zdieľame hodnoty, ktoré prestali byť samozrejmé – vieru v slobodu, dôstojnosť človeka, zakotvenie Slovenska na Západe a úctu k pravde. A nechceme sa nečinne prizerať ich erózii.

Denník N disponuje jedinečnou medzinárodnou kvalitou v oblasti digitálneho predplatného a inovatívnej online žurnalistiky a .týždeň sa aj medzinárodne presadzuje v oblasti videoprodukcie a stvárnenia printu. Okrem zdieľaných hodnôt sa teda dopĺňame aj kvalitou novinárčiny a služieb.

Naša spolupráca bude veľmi konkrétna.

Už o pár dní vám ponúkneme spoločné balíky digitálnych a printových predplatných, vďaka ktorým môžete dostať najlepšiu slovenskú žurnalistiku prostredníctvom jednej platby a jedného konta. Hovoríme tiež o ďalších formách spolupráce – o zdieľaní obsahu, o kooperácii v oblasti videa či o organizovaní spoločných podujatí.

Úroveň verejnej diskusie u nás klesá, a schopnosť prozápadných síl spolupracovať už takmer vymizla. Spolupráca .týždňa a Denníka N je naša odpoveď.

Matúš Kostolný, šéfredaktor, Denník N
Štefan Hríb, šéfredaktor, .týždeň