27. 12. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Hackeri prenikli v pondelok na účet spoločnosti Sony Music Entertainment na Twitteri a zverejnili na ňom falošné vyhlásenia o úmrtí speváčky Britney Spearsovej.
Sony Music v krátkom oznámení uviedla, že jej účet na sociálnom médiu sa stal terčom útoku, situáciu už však vyriešila. Spoločnosť sa súčasne ospravedlnila Spearsovej a jej fanúšikom za prípadné problémy.
Hovorkyňa Sony odmietla poskytnúť bližšie vyjadrenie, reakciu nezverejnila ani spoločnosť Twitter.
Spearsovej manažér Adam Leber však pre televíziu CNN zdôraznil, že 35-ročná hudobná hviezda "je v poriadku a má sa dobre".
Okrem falošných twítov na účte Sony Music, ktoré čoskoro po zverejnení odstránili, mohol byť terčom podvodu aj účet hudobníka Boba Dylana, na ktorom sa tiež objavila medzičasom vymazaná správa "Odpočítaj v pokoji @britneyspears". V niektorých správach sa k zodpovednosti hlásila hackerská skupina OurMine, informoval časopis Billboard.


Copyright © TASR 2016

Hra o tróny (2011) je piaty rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka na BitTorrent sieťach. Ako informoval portál TorrentFreak, najvyšší počet ľudí aktívne zdieľajúcich jednu epizódu bol 350-tisíc, pričom toto číslo zaznamenali krátko po sprístupnení poslednej epizódy šiestej sezóny.
Záujem divákov a diváčok bol približne rovnaký ako vlani. Podľa portálu to však neznamená, že internetové pirátstvo nevzrastá, keďže ľudia za posledné mesiace presedlali na online sledovanie seriálov prostredníctvom rôznych streamovacích webstránok.
K zmene v rebríčku neprišlo oproti minulému roku ani na druhej priečke, ktorá patrí seriálu Walking Dead (2010), známemu aj pod názvom Živí mŕtvi. Jedným z nováčikov je sci-fi seriál Westworld (2016), ktorý skončil na treťom mieste. Na štvrtú a piatu priečku sa dostali The Flash (2014) a Arrow (2012), ktoré si tento rok vymenili pozície. V rebríčku sa okrem Westworld po prvý raz objavili tiež Lucifer (2015) a The Grand Tour (2016).

Rebríček nelegálne najsťahovanejších seriálov roka 2016 podľa portálu TorrentFreak:
 
1. Hra o tróny
2. Walking Dead
3. Westworld
4. The Flash
5. Arrow
6. Teória veľkého tresku
7. Vikingovia
8. Lucifer
9. Kravaťáci
10. The Grand Tour

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.