27. 12. 2016

Prehľad roka 2016 od Yahoo!

Prehľad roka 2016 od Yahoo!


Čo sa stalo za rok? Rok 2016 zažil olympiádu v Riu, nové spory celebrít a neočakávané rozchody, to ako pouličný štýl ovládol prehliadkové móla, Prekliateho Daniela! a jeho biele topánky... všetko zavŕšené zdanlivo nekonečným volebným cyklom. Podľa interakcií na Yahoo, Polyvore, Flickr a Tumblr, toto uchvátilo svet.
Volebná dráma a globálne zverstvá dominovali našim novinkám Nie je prekvapením, že americké prezidentské voľby 2016 a prezidentský víťaz Donald Trump boli najvyhľadávanejší favoriti tohto roka. Ženy taktiež dominovali v zozname, kde šesť z 10 miest zaplnili Gwen Stefani, Jodie Sweetin, Megyn Kelly a demokratická nominantka na prezidentku Hillary Clintonová. Kim Kardashian-West si vzala rok voľna od "prelomu na internete", čo umožnilo Khloe po prvý krát poraziť svoju sestru a stať sa najpopulárnejšou Kardashiankou na Yahoo. Čoraz populárnejšia hra na roly Roblox, ktorá je na trhu takmer dekádu, sa taktiež objavila v tohtoročnom najvyhľadávanejšom zozname.
Reportáže, ktoré pohltili titulky a zabezpečili väčšine stránok videnia od čitateľov Yahoo tento rok odrážali politickú scénu 2016 ako aj tragédie a prírodné katastrofy, ktoré sa stali po celom svete. Top vyhľadávania na Yahoo

Top reportáže na Yahoo News

1. Voľby 2016

1. Deň volieb
2. Donald Trump
2. Smrť Princea 3. Roblox
3. Masaker v nočnom klube Pulse
4. Gwen Stefani
4. Smrteľný útok v Istanbule
5. Olympijské hry 2016
5. Hurikán Matthew
6. Khloe Kardashian
6. Policajná streľba v Baton Rouge
7. Megyn Kelly
7. Lokalizované trosky letu 804 EgyptAir Let 804
8. Jodie Sweetin
8. Trump protestuje
9. Kim Kardashian-West
9. Clintonovej emaily
10. Hillary Clintonová
10. Prezidentské debaty

Athleisure, spory celebrít a super hrdinovia nás rozptyľujú od skutočného sveta
Celosvetová komunita módnych návrhárov Polyvore považovala athleisure za panujúci trend s hlavným tovarom ako Adidas Superstars, Nike Air Max Theas a bomber bundami, ktoré znova zdobili zoznam top 10 vyhľadávaní. Formálne oblečenie nebolo ponechané len na červený koberec vďaka nástupu tulle sukní, šiat s plášťom a gatsby šatám. Ak sa chcete dozvedieť viac o najpopulárnejších módnych momentoch a momentoch krásy 2016 na Polyvore a o tom, ako stajlovať tieto veci, ktoré musíte mať, navštívte http://blog.polyvore.com/.
Uhni Brangelina. Pravdepodobne najvýznamnejšie tohtoročné rozchody pochádzajú zo sveta hudby s bývalými a aktuálnymi poprednými dámami Blake Shelton, Gwen Stefani a Mirandou Lambert, ktoré sa nachádzajú na zozname top celebrít Yahoo. Aby sme nezabudli, Taylor Swift a Katy Perry a ex partneri Justin Bieber a Selena Gomez sú príkladmi toho aké boli spory celebrít v roku 2016. Top móda, ktorú musíte mať podľa Polyvore

Top celebrity podľa Yahoo
1. Adidas Superstar
1. Gwen Stefani
2. Nike Air Max Thea
2. Khloe Kardashian
3. sukňa Tulle
3. Jodie Sweetin
4. Bunda Bomber
4. Kim Kardashian-West
5. Šaty s plášťom
5. Justin Bieber
6. Top s odhalenými ramenami
6. Taylor Swift
7. Priesvitné podpätky
7. Katy Perry
8. Gatsby šaty
8. Miranda Lambert
9. Plavky s vysokým krkom
9. Selena Gomez
10. Kabát z nepravej kožušiny
10. Gigi Hadid

Rok 2016 predstavoval stratu dvoch revolucionárov hudobného priemyslu, Davida Bowieho a Princa, ktorí sa dostali do zoznamu top hudobných umelcov na 1. a 3. miesto. Britney Spears a Lady Gaga zasiahli zoznam po vydaní svojich prvých albumov po troch rokoch. Žiadny hudobný zoznam by nebol kompletný bez Queen Bey, ktorá zavŕšila zoznam top hudobníkov Yahoo za tento rok. Bolo jasné, že milovníci filmov potrebovali super hrdinu, ktorý by ich dostal cez rok 2016. X-men, Batman, Superman a Captain America poctili strieborné plátno i zoznam top filmov. Ostatné trháky na zozname zahŕňajú sci-fi filmy ako Krotitelia duchov a Suicide Squad.

Top hudobní umelci podľa Yahoo Music
Top filmy podľa Yahoo Movies
1. David Bowie
1. X-Men: Apokalypsa
2. Taylor Swift
2. Batman v. Superman
3. Prince
3. Krotitelia duchov
4. Kanye West
4. Rogue One: A Star Wars Story
5. Tim McGraw
5. Suicide Squad
6. Lady Gaga
6. Captain America: Občianska vojna
7. Britney Spears
7. Alenka v zemi za zrkadlom
8. Randy Travis
8. Jason Bourne
9. Trent Harmon
9. Deadpool
10. Beyoncé
10. Sedem statočných

Olympiáda vládne svetu športu
Tento rok bol veľmi náročný pre športové hviezdy. Titulky o olympiáde dosiahli popredné miesta, vrátane starej nesprávne vysvetlenej fotografie gymnastky Shawn Johnson, davového nesúhlasu s Hope Solo, a mužského basketbalového tímu USA, ktorý navštívil Brazílsky nevestinec. Tragické straty boxerskej legendy Muhammada Aliho a mladej hvizedy MLB Joseho Fernandeza sa taktiež dostali do zoznamu top športových momentov.

Top športové príbehy podľa Yahoo Sports

1. Shawn Johnson vysvetľuje ikonickú olympijskú fotografiu
2. Držiteľ medaily v džude Dirk Van Tichelt bol napadnutý počas oslavy víťazstva
3. Plavebná nehoda a smrť Joseho Fernandeza
4. Olympijské davy vypískali Hope Solo
5. Smrť manželky Yangervisa Solartea, infieldera tímu Padres
6. Michael Jordan hovorí o policajných prestrelkách
7. Basketbalový tím USA navštívil nevestinec v Riu
8. Muhammad Ali zomrel vo veku 74 rokov
9. Kevin Durant sa pridáva k Warriorom
10. Pozoruhodná prehra Rondy Rousey

Najzaujímavejšie značky? Dominujú technické inovácie
Ako svet očakával, dlho očakávané odhalenie iPhonu 7 a 7 Plus od Apple bolo tento rok zlatým klincom na Yahoo Finance. Neustále sa vyvíjajúci technologický priemysel počas tohto roka zažil otrasy, kontroverzie a inovácie, čo vytlačilo Facebook, Twitter, Amazon, Teslu a Alibabu do zoznamu spoločností, o ktorých sa najviac hovorí.

Top spoločnosti podľa Yahoo Finance

1. Apple
2. Facebook
3. Twitter
4. Bank of America
5. Amazon
6. Tesla
7. Alibaba
8. Valeant Pharmaceuticals
9. Ford
10. Wells Fargo

Top fotografi zachytávajúci svet okolo nás
Top 25 Flickr fotografií roku 2016 bolo starostlivo vybraných na základe zapojenia a faktorov komunity z miliardy obrázkov, ktoré boli tento rok nahrané. Či už to boli vzdialené prírodné prostredia, ako na fotografii č. 1 odfotenej v lagúne Aveiro v Portugalsku, alebo husto osídlené mestské centrá ako na fotografii č. 9 odfotenej pri Palais du Luxembourg vo Francúzsku, tohtoročné snímky oslavujú fotografovo oko pre krásu.

Meme … Lode … Svet fanúšikov...Čo? Top komunity 2016 na Tumblr
Identita bola kľúčovou témou medzi Tumblr komunitami v roku 2016, preto nie je prekvapením, že Top Meme roku 2016 bolo Označ sa – hromada pop-culture referencií vedúcich používateľov k tomu, aby vybrali meme, ktoré ich najviac vystihuje. Feminizmus bol najdiskutovanejšou sociálnou otázkou. Ak sa chcete dozvedieť viac o najpopulárnejších svetoch fanúšikov Tumblr a o trendoch v roku 2016 navštívte tumblr.com/2016.