27. 12. 2016

Zomrela Carrie Fisherová

Zomrela Carrie Fisherová

Predstaviteľka princeznej Leie z filmovej vesmírnej ságy Hviezdne vojny, americká herečka Carrie Fisherová skonala dnes vo veku 60 rokov v nemocnici v Los Angeles, ktorej personál bojoval o jej život od hospitalizácie po masívnom infarkte. Ten utrpela v piatok 23. decembra na palube lietadla.
Informovali o tom americké médiá s odvolaním sa na hovorcu jej dcéry.
Herečke sa srdce zastavilo pätnásť minút pred pristátím lietadla, informoval v noci na Štedrý deň portál TMZ. Na palube bol medzi pasažiermi aj zdravotník, ktorý jej poskytol prvú pomoc. Po pristátí lietadla v piatok večer nášho času ju začali oživovať záchranári, ktorí jej pulz nahmatali až po pätnástich minútach. Následne ju previezli do nemocnice.
Carrie Fisherová sa v ostatnom čase venovala písaniu kníh. Infarkt ju postihol počas letu z Londýna, kde končila turné propagujúce jej knižnú novinku.
V Hviezdnych vojnách si zahrala po boku Harrisona Forda a Marka Hamilla. Minulý rok sa objavila aj v siedmej epizóde Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza. Nedávno skončila nakrúcanie ôsmej epizódy, ktorá má byť v kinách uvedená budúci rok.
Dcéra niekdajšej hollywoodskej hviezdy strieborného plátna Debbie Reynoldsovej (84) a speváka Eddieho Fishera (1928-2010) si zahrala aj v ďalších známych filmoch ako napríklad Blues Brothers alebo Harry a Sally.

Copyright © TASR 2016