21. 4. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízna spoločnosť Fox pripravuje ďalšiu sezónu seriálu Akty X (1993 - 2002 a 2016). V jedenástej sezóne, ktorá ponúkne desať epizód, sa v hlavných úlohách opäť predstavia David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian Anderson ako Dana Scullyová. Na novinke sa opäť podieľa aj tvorca a výkonný producent Chris Carter. S nakrúcaním plánujú začať cez leto. "Je niekoľko dôvodov, prečo majú Akty X taký veľký dopad na milióny fanúšikov po svete. Chrisova kreativita a skvelá práca Davida a Gillian ženú vpred tento fenomén populárnej kultúry a nemôžeme sa dočkať, aké nové záhady Mulder a Scullyová odhalia v novej kapitole seriálu," uviedol David Madden zo spoločnosti Fox.
Seriál Akty X vysielala televízia Fox v rokoch 1993 až 2002. V roku 2015 zástupcovia spoločnosti oznámili, že plánujú nakrútiť nové epizódy. Desiata sezóna, ktorá mala šesť častí, sa dostala na obrazovky vlani v januári. David Duchovny a Gillian Anderson si zahrali aj vo filmoch Akty X - Film (1998) a Akty X: Chcem uveriť (2008).


Americký spevák a hudobník Chris Cornell naživo predstavil skladbu The Promise. Päťdesiatdvaročný líder kapely Soundgarden tak urobil v televíznej relácii The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde ho sprevádzal aj spoluhráč Matt Cameron zo Soundgarden.
Výťažok z predaja skladby pôjde na konto neziskovej organizácie International Rescue Committee, ktorá pomáha ľuďom postihnutým vojnou či prírodnými katastrofami. Cornell nahral pieseň pre film The Promise, ktorý prichádza dnes do amerických kín. V snímke režiséra Terryho Georgea si zahrali napríklad Oscar Isaac, Charlotte Le Bon alebo Christian Bale.
Chris Cornell, vlastným menom Christopher John Boyle, je známy najmä ako spevák a gitarista spomínanej skupiny Soundgarden, s ktorou dosiaľ vydal šesť štúdioviek. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Euphoria Morning, po ktorej nasledovali nahrávky Carry On (2007), Scream (2009) a Higher Truth (2015). Okrem toho má na konte napríklad aj živú nahrávku Songbook (2011). S formáciou Audioslave, ktorá fungovala v období 2001 až 2007, ponúkol albumy Audioslave (2002), Out Of Exile (2005) a Revelations (2006). S už nefungujúcou kapelou Temple of the Dog vydal v roku 1991 jediný, eponymný album

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.