5. 3. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS

Novým vlastníkom spoločnosti P E R E X, a. s., ktorá vydáva denník Pravda a prevádzkuje webové portály pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk a moment.sk, je spoločnosť OUR MEDIA SR, a. s. Jej stopercentným akcionárom je česká spoločnosť OUR MEDIA, a. s., ktorú vlastní podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom. Do portfólia OUR MEDIA patrí niekoľko regionálnych televízií v Českej republike a webový portál ParlamentníListy.cz vrátane jeho slovenskej verzie. Informovala o tom spoločnosť v tlačovej správe.
"Sme radi, že sme sa dohodli na kúpe P E R E X, a. s. Na slovenskom trhu vidíme potenciál na rozvoj našich aktivít. Pravda je silná značka a máme zaujímavé projekty a plány,“ uviedol predseda predstavenstva OUR MEDIA SR, a. s. Michal Voráček. Podpredsedom predstavenstva je Jan Svoboda, ktorý zastrešuje aktivity Iva Valentu v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku. Vydavateľstvo P E R E X, a. s., doteraz ovládala spoločnosť Florena, a. s., ktorej stopercentným vlastníkom bol podnikateľ Karol Biermann.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.