26. 6. 2018

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Dodávka vrazila v utorok nadránom do vstupnej haly budovy, v ktorej sídli celoštátny holandský denník De Telegraaf, a vznietila sa. S odvolaním sa na vyhlásenie holandskej polície o tom informovali agentúry AP a DPA. 
Pri incidente, ku ktorému došlo okolo 04.00 h, sa nikto nezranil. Polícia po vodičovi dodávky pátra - predpokladá totiž, že išlo o úmyselný čin.
Kancelárie redakcie denníka sídlia v komerčnej štvrti na predmestí Amsterdamu.
Vodičovi podľa polície pomohol z miesta činu komplic, ktorý ho odviezol v čiernom aute značky Audi. Oheň dostali hasiči rýchlo pod kontrolu.
Denník tento incident označil za "cielený útok". "Nenecháme sa zastrašovať," povedal v holandskom rozhlase šéfredaktor De Telegraafu Paul Jansen. "Je zrejmé, že nemáme všade priateľov," dodal.
Ako dodala DPA, utorkový incident by nebol prvým zámerným útokom na holandské médiá v krajine.

Copyright © TASR 2017


Egyptskí futbalisti sa rozlúčili s majstrovstvami sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) pondelňajšou prehrou s reprezentantmi Saudskej Arábie (1:2) a pri návrate na scénu "mundialu" po dlhých 28 rokoch napokon nezískali v základnej A-skupine ani bod. Rovnako nestačili na Uruguaj (0:1) a domáce Rusko (1:3).
"Faraóni" mali pred šampionátom rozhodne väčšie ambície. Túžili postúpiť zo skupiny, no keď v úvodných dvoch vystúpeniach nezískali ani bod, bolo jasné, že ich púť sa skončí duelom proti tímu Saudskej Arábie. Vstúpili doň dobre, keď v 22. min skóroval Mohamed Salah, no v neskoršom priebehu sa ich súper presadil dvakrát po góloch Salmana Al-Faraja a Salema Al-Dawsariho.
Víťazný zásah do siete Egypťanov v 95. min nevydržalo srdce egyptského spolukomentátora Abdela Rahima Mohameda. Ako referuje web sportowefakty.wp.pl, expert televízie Maspero pocítil náhlu nevoľnosť. Previezli ho do nemocnice, kde sa jeho stav zhoršil a následne skonal na následky infarktu.
Saudská Arábia dosiahla premiérové víťazstvo na MS od triumfu nad Belgičanmi (1:0) v USA 1994, ktoré vtedy zariadil pamätným sólom cez polovicu ihriska Saeed Al-Owairan.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.