28. 6. 2018

V redakcii The Capital Gazette sa strieľalo; hlásia niekoľko mŕtvych

V redakcii The Capital Gazette sa strieľalo; 
hlásia päť mŕtvych

Piati ľudia zahynuli a ďalší traja utrpeli ľahké zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo vo štvrtok v redakcii regionálneho denníka Capital Gazette v meste Annapolis v americkom štáte Maryland. Predpokladaného páchateľa polícia zadržala. Informovala o tom v piatok agentúra AP.
Agentúra predtým priniesla informáciu, že streľba si okrem mŕtvych vyžiadala aj viacero ťažko zranených, čo sa však nepotvrdilo. Medzi obeťami streľby v redakcii denníka Capital Gazette sú novinári Rob Hiaasen, Gerald Fischman, Wendi Wintersová a John McNamara, ako aj administratívna pracovníčka Rebecca Smithová.
Podozrivý, ktorého polícia neoficiálne identifikovala ako 38-ročného belocha Jarroda W. Ramosa, vnikol do redakcie denníka okolo 14.30 h miestneho času (20.30 h SELČ) vyzbrojený brokovnicou a dymovnicami. Podľa Williama Krampfa, šéfa polície v okrese Anne Arundelovej, si Ramos, ktorý je obyvateľom štátu Maryland, "svoje obete vyberal". V čase streľby približne 180 ľudí, ktorých polícia priebežne evakuovala.
"Tento človek bol pripravený, že dnes príde, tento človek bol pripravený strieľať ľudí. Jeho zámerom bolo ubližovať," povedal Krampf. Motív Ramosovho činu nebol bezprostredne známy, pr
ičom správy, že ide o bývalého zamestnanca denníka Krampf predbežne označil za špekulácie.

Copyright ©TASR 2018