29. 6. 2018

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Výťažok z predaja mesačníka Cesta v uliciach Prešova, ktorý v rámci Národného týždňa charity zorganizovala Gréckokatolícka charita Prešov (GKCH), pôjde dvom ženám na vozíku. Spoločne s dlhoročnými distributérmi a zástupcami GKCH si rolu predajcu podľa organizátorov vyskúšali na vlastnej koži viaceré známe tváre. V jednej zo skupiniek bol Mons. Ľubomír Petrík, protosynkel Prešovskej archieparchie.
"Bohu vďaka za Národný týždeň charity. Liturgiou s otcom arcibiskupom a metropolitom sme chceli symbolicky dať najavo, aká dôležitá je Charita a práca všetkých jej zamestnancov. Ak ešte dnes sú mnohí ľudia schopní vnímať Krista a cirkev, tak predovšetkým práve cez to, čo robí charita," povedal Petrík.
Spoločne s distributérmi časopis predával Fabián Novotný, zástupca riaditeľa úradu Prešovského samosprávneho kraja, Vasil Kormaník, duchovný správca GKCH, Peter Valiček, riaditeľ GKCH, a šéfredaktorka časopisu Cesta Denisa Považanová. "Obdivujem, že sa naši distributéri Cesty rozhodli výťažok z predaja venovať dvom dámam, ktoré sú na vozíku. Je to krásny ľudský príklad. Tí, ktorí sami nemajú, podporia svojím pričinením iných," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová, ktorá sa tiež zapojila do predaja.
Výťažok z predaja Cesty v hodnote 473 eur bol na základe spoločného rozhodnutia distributérov mesačníka Cesta odovzdaný dvom ženám. Bývalé klientky GKCH so zdravotným znevýhodnením si finančne pomôžu s nákladmi spojenými na ich bývanie v zariadení sociálnych služieb.
"Sme veľmi radi, že pozvanie do tejto premiérovej aktivity v meste Prešov prijali viacerí hostia, ktorí sa nebáli vyjsť z pohodlia kancelárie a zažiť prijatie aj odmietnutie alebo nezáujem zo strany verejnosti," dodala Považanová.


Copyright ©TASR 2018