5. 2. 2019

EDDIE AWARDS


EDDIE AWARDS


Ceny ACE Eddie, ktoré udeľuje Americká spoločnosť filmových strihačov (American Cinema Editors - ACE), tento rok získali strihači filmov Bohemian Rhapsody, Favoritka a Spider-Man: Paralelné svety. Snímka o kapele Queen zvíťazila zásluhou Johna Ottmana v kategórii Najlepší strih celovečerného filmu (dráma), Yorgos Mavropsaridis uspel s prácou na Favoritke v kategórii Najlepší strih celovečerného filmu (komédia) a Spider-Man vyniesol cenu Robertovi Fisherovi Jr. v kategórii animovaných filmov.
V dokumentárnych kategóriách v rámci 69. ročníka ACE Eddie Awards triumfovali Bob Eisenhardt s prácou na projekte Free Solo a Greg Finton a Poppy Das, ktorí sa podieľali na filme Robin Williams: Come Inside My Mind.
V televíznych kategóriách boli úspešní Kyle Reiter zo seriálu Atlanta (2016), Kate Sanford z projektu The Marvelous Mrs. Maisel (2017), Gary Dollner za seriál Na muške (2018), Steve Singleton z projektu Bodyguard (2018), Malcolm Jamieson a Geoffrey Richman, ktorí pracovali na limitovanej sérii Útek z väzenia v Dannemore (2018), a Hunter Gross za Anthony Bourdain: Parts Unknown (2013 - 2018).
Špeciálnu cenu ACE Golden Eddie udelili Guillermovi Del Torovi. Cenu za celoživotné dielo dostali Jerrold L. Ludwig a Craig McKay.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.