6. 2. 2019

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí uložila sankciu 12 000 eur vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa rady Ivana Furjelová, v rámci programovej služby DAJTO vysielateľ 29. júna 2018 o cca 20:16 porušil zákon odvysielaním programu Parker, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov, hoci program svojím obsahom naplnil hodnotiace kritérium ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov.

Sankciu vo výške 11 000 eur rada uložila vysielateľovi MAC TV s.r.o., v rámci programovej služby JOJ za porušenie zákona v súvislosti s vysielaním programu Návštevníci 3: Revolúcia 10. júna 2018 o cca 12:59:29 v trvaní cca 146 minút a 28 sekúnd, vrátane reklamných prerušení, ktorý vysielateľ prerušil päťkrát zaradením reklamy.

Rada takisto uložila aj nefinančnú sankciu – upozornenie na porušenie zákona vysielateľovi C.E.N. s.r.o. v rámci programovej služby TA3 za porušenie zákona, že nedoručil Rade v stanovenej lehote štatistiku o odvysielanom programe obsahujúcu vyhodnotenie podielov programových typov a podielu programov vo verejnom záujme za mesiace júl, august a september 2018.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.